Mai multe companii aeriene au anuntat ca ofera posibilitati de transportare a pasagerilor afectati de suspendarea operatiunilor Sky Europe.

Astfel, pasagerii care au efectuat rezervari SkyEurope pentru calatorii in perioada 1 septembrie- 26 martie 2010 pot beneficia de un tarif special de 30 de euro (cu toate taxela incluse, valabil pentru o singura calatorie), cu compania ungara Wizz Air.

Pentru a beneficia de oferta, pasagerii pot accesa wizzair.com sau apela call center-ul Wizz Air. Locurile sunt limitate, iar rezervarea unui bilet Wizz Air in baza unuia SkyEurope trebuie efectuata pana la 15 septembrie.

“Era de asteptat aceasta decizie in cazul SkyEurope. Evenimentul subliniaza importanta cruciala a managementului eficient al costurilor si a unei situatii a lichiditatilor foarte buna, indeosebi pe timp de criza", a declarat John Stephenson, vicepresedinte Wizz Air.

Transportatorul aerian Austrian Airlines,preluat recent de Lufthansa, a anuntat ca ofera bilete la pret redus, de 150 euro, pasagerilor SkyEurope blocati pe aeroporturi pe care compania austriaca opereaza, inclusiv Bucuresti, care vor sa revina la Viena, relateaza NewsIn.

Oferta Austrian Airlines este valabila pe toate destinatiile deservite, respectiv Amsterdam, Atena, Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Dubrovnik, Larnaca, Nisa, Paris, Sofia si Split.

Mai multe companii aeriene au anuntat deja ca ofera bilete mai ieftine miilor de pasageri SkyEurope blocati pe aeroporturile aeriene, ca urmare a deciziei companiei slovace low-cost de a-si anula toate zborurile, dupa ce purtatorul de cuvant al SkyEurope, Roland Schranz, a anuntat ca pasagerii nu pot fi repatriati, deoarece "o companie aeriana care intra in insolventa nu poate negocia acorduri".

Astfel, patronul companiei austriece FlyNiki, fostul pilot de Formula 1, Niki Lauda, s-a declarat pregatit sa-i transporte spre case pe pasagerii SkyEurope blocati pe aeroporturi unde opereaza, cu precadere Milano, Roma si Paris, pretul unei calatorii spre Viena fiind de 99 euro, cu conditia ca pasagerii sa prezinte un bilet anulat de la SkyEurope.

Si compania germana Air Berlin pregateste, potrivit lui Lauda, o oferta pentru pasagerii abandonati de SkyEurope. In plus, compania britanica easyJet si concurentul sau irlandez RyanAir au anuntat oferte valabile pentru o saptamana pentru pasagerii SkyEurope.

easyJet propune zboruri de la 40 euro pentru Londra-Viena, Londra-Praga si Milano-Praga, iar RyanAir a pus in vanzare incepand de marti bilete la 25 euro pentru zboruri pentru Bratislava-Alicante, Barcelona (Girona), Bruxelles (Charleroi), Roma (Ciampino) Liverpool si Londra (Stansted).

SkyEurope, listata la bursa din Viena, a declarat ca aceasta decizie “a fost cauzata de lipsa de fonduri interimare pentru a finanta operatiunile in desfasurare”.

Astfel, zborurile de pe toate hub-urile companiei, inclusiv Bratislava, Viena si Praga, au fost anulate.

SkyEurope, cu grave probleme financiare, a obtinut protectie fata de creditori, in luna iunie, din partea unei instante din Bratislava.

Atat compania ceha de stat CSA Czech Airlines, cat si linia low-cost Smart-Wings au oferit zboruri alternative pentru pasagerii Sky Europe, la preturi cu discount, scrie Wall-Street Journal.

Infiintata in 2001, SkyEurope nu a inregistrat niciodata profit si a acumulat datorii de peste 100 milioane euro. Societatea a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul semestru, la finele lunii martie.

Compania, care deservea 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane. In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%.

In conditiile crizei economice mondiale, dar si a inaspririi concurentei pe piata europeana de low-cost, operatorii aerieni My Air si Sky Europe au fuzionat anul trecut cu scopul de a deveni cea mai puternica companie cu tarife scazute de pe plan european, dar si din Romania, unde au anuntat in premiera aceasta alianta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri