Dupa trei ani si jumatate de mandat, englezul Peter Craig Martin a parasit functia de general manager al hotelului de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala.
Martin il inlocuise in functie pe Tinu Sebesanu, care a preluat postul de director executiv al companiei de consultanta Trend Hospitality.

Britanicul a preluat sefia hotelului bucurestean in februarie 2006, anterior lucrand in cadrul hotelului Hanoi Daewoo, din Vietnam. “Intr-adevar domnul Martin a plecat de la conducerea Howard Johnson. In zilele urmatoare vom anunta succesorul acestuia care isi va incepe oficial mandatul din luna octombrie”, a declarat, pentru Wall-Street, Laura Hamzea, directorul de marketing al unitatii de cinci stele.

Hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil, va inregistra anul acesta venituri cu pana la 15% mai scazute decat in 2008, conform celor declarate in luna iunie de Peter Martin.

Howard Johnson Grand Plaza face parte din lantul international Wyndham, la nivel local, Trend Hospitality fiind reprezentantul lantului hotelier. Portofoliul de branduri Wyndham cuprinde marcile Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn.

Martin este cel de-al patrulea executiv al unei unitati bucurestene de cinci stele care prada stafeta anul acesta. In primele zile ale lui 2009 hotelul Radisson a anuntat de asemenea schimbarea directorului general. Astfel, suedezul Torbjörn Bodin, care a condus hotelul timp de 2 ani a fost inlocuit de austiacul de origine turca Ali Yilmaz Yildirimlar.

Tot in ianuarie, Jonathan Soper a parasit functia de general manager al hotelului InterContinental din Capitala, fiind inlocuit de germanul Marten Schoenrock.

De asemenea, Kurt Strohmayer, general manager al hotelului bucurestean JW Marriott, a renuntat la aceasta functie incepand cu sfarsitul lunii iulie, succesorul acestuia fiind israelianul Igael Porecki.

Citeste si Piata hotelurilor de cinci stele: Recrutez manager roman
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri