Rata de ocupare a hotelurilor din Capitala a scazut cu 23% in prima jumatate a anului 2009, fata de aceeasi perioada a anului precedent, arata un studiu efectuat de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Hotels.
Pe fondul acestui declin, venitul per camera (RevPAR) a inregistrat un devans semnificativ, de 39%, in comparatie cu primele sase luni din 2008.

Aproximativ 5% dintre camerele disponibile pe piata bucuresteana au fost puse in conservare, in timp ce 65% dintre inaugurarile noilor proiecte hoteliere au fost amanate pentru a doua jumatate a anului.

In plus, perioada medie de cazare a scazut in primele sase luni cu 25%, de la 1,6 nopti in prima jumatate a lui 2008, la 1,2 nopti in primul semestru al acestui an.

Sosirile in structurile turistice din Capitala au scazut cu 10,5% fata de prima jumatate a lui 2008 si cu 15,7% comparativ cu cea de-a doua jumatate a anului trecut.

Traficul de pasageri pe aeroporturile bucurestene s-a comprimat cu 9,7% fata de primul semestru din 2008 si cu 23,7% fata de cel de-al doilea semestru al anului precedent, se mai arata in studiul CB Richard Ellis Hotels.

Singura crestere o reprezinta traficul de pasageri de pe Aeroportul Baneasa-Aurel Vlaicu, datorita trecerii pasagerilor de la liniile traditionale catre cele low - cost. Astfel, traficul de pasageri de pe Aeroportul Baneasa a avansat in S1 cu 20% fata de perioada similara a lui 2008.

In ceea ce priveste furnizarea de noi unitati, acestea au fost, in principal, hoteluri de 4 stele, localizate in centrul si nordul Capitalei.

Coform studiului CB Richard Ellis Hotels, capacitatea hoteliera va continua sa creasca si in a doua jumatate a anului cu deschiderea unitatii de cinci stele Grand Continental (60 de camere), a Continental Hotels, si a Phoenicia Express, clasificat la patru stele (200 de camere).

CB Richard Ellis Hotels este un grup de consultanta imobiliara dedicat exclusiv industriei hoteliere. CB Richard Ellis Hotels ofera servicii de consultanta pentru vanzarea, evaluarea, finantarea, dezvoltarea si managementul activelor din domeniul hotelier.

Cu sediul central in Londra, grupul are birouri in Irlanda, Franta, Spania, Italia si CEE (Europa Centrala si de Est) cu echipe specializate in domeniul hotelier in Statele Unite si in regiunea Asia-Pacifi.

In 2008, valoarea combinata a activelor vandute si evaluate de CBRE Hotels in intreaga lume a deposit suma de 23.5 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri