BAA, ce detine aeroportul Heathrow din Londra, a acceptat sa vanda aeroportul Gatwick catre Global Infrastructure Partners (GIP), pentru 1,51 miliarde lire sterline (1,65 mld. euro), in urma presiunilor exercitate de autoritatile de reglementare.

BAA, divizie a constructorului spaniol Grupo Ferrovial, va utiliza banii pentru a-si rambursa datoriile, inclusiv o datorie de 1 miliard de lire ce are scadenta in martie, se arata intr-un comunicat. Global Infrastructure, sustinut de Credit Suisse si de General Electric, adauga terminalul Gatwick unui portofoliu de investitii ce cuprinde si aeroportul London City, informeaza NewsIn.

Gatwick a fost pus in vanzare anul trecut, in contextul in care Comisia Britanica pentru Concurenta a cerut o scindare a grupului BAA, pentru a reduce dominanta companiei pe piata britanica. Desprinderea a fost aminata, in contextul in care recesiunea a redus fluxul de calatori si alti ofertanti s-au retras, iar BAA a anuntat ca va continua recursul in cazul licitatiei fortate pentru aeroportul Stansted, aflat de asemenea in zona Londrei.

"Pretul este bun. Este un pas catre stabilitatea financiara pentru BAA", a declarat Robert Crimes, analist in cadrul Credit Suisse, care a estimat ca aeroportul Gatwick ar putea fi vindut cu 1,4 miliarde lire.

Credit Suisse consiliaza Global Infrastructure Partners, alaturi de Banco Santander SA, JPMorgan Chase si Royal Bank of Canada. Pentru BAA, consilierii sunt HSBC si Royal Bank of Scotland.

Citeste si Aeroporturile cu cele mai mari intarzieri din lume

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri