Israelianul Igael Porecki, care a preluat, in august, functia de general manager al JW Marriott Bucuresti are 2 obiective principale pe termen mediu: renovarea hotelului pe care il conduce si deschiderea, pana la finele lui 2012, a celui de-al doilea hotel de pe piata locala, sub brandul de patru stele al Marriott International, Courtyard.
Daca in 2009, majoritatea unitatilor hoteliere au evitat, pe cat posibil, orice fel de investitii, din cauza crizei economice care a dus la diminuarea veniturilor, incepand din 2010 bugetele de investitii incep sa se “dezghete”. “Anul asta nu am facut investitii, insa hotelul are deja noua ani si necesita modernizari. De aceea, in 2010 vom investi 1,4 milioane euro in renovarea zonelor publice din hotel: astfel, in februarie-martie vom moderniza ballroom-ul si Vienna Café si in iunie-iulie restaurantul Cupola care va avea un concept de steak house”, a declarat, pentru Wall-Street, Igael Porecki (foto), noul director general al JW Marriott Bucuresti.

Mai mult, acest ciclu de renovari va continua si in 2011, cand vor fi vizate, in principal camerele. “In 2011 vom incepe modernizarea camerelor si a restaurantului Champions, care va avea un concept nou, mai spatios, avand in vedere ca in serile cu meciuri de fotbal avem peste 200 de oaspeti in restaurant”, a mai precizat Porecki.

Al doilea hotel Marriott din tara - Tot in Capitala, pana la finele lui 2012

Pe langa job-ul de zi de zi in cadrul JW Marriott Bcuresti, Porecki impreuna cu managementul unitatii de 402 camere se vor ocupa si de deschiderea, pana la finele lui 2012, a unui nou hotel Marriott, sub brandul de patru stele Courtyard. “Primim oferte si din orase precum Sibiu, Timisoara sau Cluj-Napoca, unde probabil vom deschide unitati pe viitor, insa sigurul proiect semnat si aprobat in prezent este Courtyard-ul din Bucuresti”, a afirmat israelianul.

Noua unitate din cadrul Marriot International va fi localizata in zona Unirii, in apropiere de JW Marriott si va avea 198 de camere, cotate la patru stele. “Pentru acest proiect dezvoltatorul este o companie israeliana, Marriott ocupandu-se doar de partea de management. Investitia totala nu este inca cunoscuta”, a mai declarat seful Marriott Bucuresti, care a adaugat ca pe viitor este posibil deschiderea unui Renaissance pe piata din Capitala.

Renaissance este brand-ul de cinci stele al Marriott International, care ofera servicii complete si atmosfera de hotel boutique. Specificitatea brandului consta intr-un design interior special, un restaurant de strada si servicii de inalta calitate. Conceptul Renaissance mai include o biblioteca si un centru de business, piscina, centre de fitness, facilitati de conferinte si banchete.

Obiectiv pentru 2010: Grad de ocupare de 65%

In primele 9 luni ale anului gradul de ocupare al hotelului bucurestean a fost de aproximativ 60%, putin peste media pietei, care a fost de circa 55%.

“Tinta principala pentru 2010 este atingerea unui grad de ocupare de 65%”, declara Porecki.

Daca in ceea ce priveste gradul de ocupare se anunta usoare ameliorari pentru anul viitor, privitor la tarife, vestile bune se lasa asteptate. “Din pacate, cred ca si in anul 2010 vom fi nevoiti sa pastram tarifele cu care operam in prezent pentru a ne atinge targetul gradului de ocupare. Preturile pot reveni la valoarea din 2007-2008, odata cu crestere cererii”, mai explica seful Marriott.

“In orase precum Paris si Amsterdam, tarifele Marriott au inceput sa creasca, pe fondul revirimentului economic. In Romania insa criza nu este inca la final, iar Guvernul nu demonstreaza stabilitate. Poate dupa alegeri vom vedea incotro ne indreptam”, adauga israelianul.

Cererea a scazut, de la inceputul anului si pana in prezent, in trend cu piata, de pana la 25%.

JW Marriott din Bucuresti este unul dintre cele mai mari hoteluri din Europa ale grupului american. Unitatea dispune de 402 camere si apartamente, sase restaurante si cafenele, 12 sali de conferinte si evenimente, un business center si un cazino. Hotelul mai beneficaza si de 535 de locuri de parcare.

Unitatea are 315 angajati, in usoara scadere fata de inceputul anului. JW Marriott Bucuresti ocupa locul al 7-lea in randul hotelurilor Marriott din afara Statelor Unita din punctul de vedere al satisfactiei clientilor.

Hotelul este detinut de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, la care detine pachetul majoritar de actiuni compania austriaca Bau Holding Strabag.

Topul schimbarilor de executivi pe piata de hoteluri de cinci stele in 2009

Citeste si: Sonia Nastase vrea sa majoreze afacerile Howard Johnson in 2010

InterContinental: Tarifele hotelurilor de 5 stele vor reveni in 2011 la nivelul din 2008

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri