Pentru turistii romani care nu s-au decis inca unde isi vor petrece vacanta de Revelion, agentiile de turism vin cu ofertele “last minute” pentru pachetele care au mai ramas, tarifele fiind cu pana la 25% mai mici decat pretul initial.
Desi au avantajul unor preturi mai bune, pentru aceste oferte exista si dezavantajul de a nu mai gasi locuri suficiente in destinatiile favorite, cea mai mare parte a pachetelor fiind deja epuizate. “Mai avem doar 2-3 pachete pentru fiecare destinatie inclusa in ofertele last minute, iar discount-ul depinde de la o destinatie la alta”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniela Dumitrica, marketing manager al tour-operator-ului Paralela 45.

In ofertele de last minute ale Paralela 45 gasim atat destinatii exotice precum Dubai (995 euro plus 190 lei, care include cazare timp de 8 nopti intr-o unitate de 4 stele, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport si insotitor roman de grup), precum si destinatii traditionale de iarna precum Salzburg, Austria ( 240 euro, cu 15% mai mic decat oferta initiala de 280 euro - include transport cu operatorul low cost Blue Air, cazare 7 nopti cu mic dejun inclus la o pensiune de 3 stele).

Agentia de turism TravelBiz a vandut pana in prezent circa 80% dintre pachetele pentru Revelion, pachetele ramase urmand a beneficia de reduceri de pana la 25%. “Cel mai bine s-au vandut, spre deosebire de alti ani, pachetele pentru Romania. Foarte bine s-a vandut si Austria”, a declarat, pentru Wall-Street, Simona Veteleanu, director general TravelBiz. [Cati bani dau romanii pe vacantele din Austria]

In ceea ce priveste ofertele last minute, acestea vor fi pana pe data de 23 decembrie. “Mai avem inca pachete pe destinatii precum Viena (de la 445 euro, cu 25% mai putin fata de oferta initiala de 595 euro - include 5 nopti cazare in cadrul unui hotel de 4 stele cu mic dejun inclus) sau Praga (de la 260 euro, cu 15% mai putin decat oferta initiala de 305 euro, include 5 nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus)”, a mai declarat Veteleanu.

In plus, agentia de turism a extins oferta last minute si pentru biletele de avion.

Agentia de turism Eturia a vandut pana in prezent 150 de pachete pentru Revelion, prin ofertele de last minute. “In topul vanzarilor de pachete last minute s-au numarat destinatii precum: Maldive, Thailanda, Dubai, Argentina, Brazilia, Republica Dominicana, SUA, Hawai. Ne asteptam sa vindem vacante chiar pe 26-28 decembrie 2009”, a afirmat, pentru Wall-Street, Sorin Stoica (foto), CEO Eturia.

La Eturia ofertele de last minute au debutat in 5 decembrie 2009. "In medie, cele mai vandute au fost pachetele pe destinatii in afara Europei, cu preturi incepand cu 1.300 euro/persoana in Thailanda, Republica Dominicana si Mexic, sejururi de 10-12 nopti, Maldive, cu preturi incepand cu 1.700 euro/persoana, Dubai, cu preturi incepand cu 700 euro/persoana. Aceste tarife de last minute au fost in medie cu 7-10% mai mici decat cele initiale”, a mai spus seful Eturia.

In prezent, din pachetele agreate, compania mai are disponibile doar 2 locuri in Maldive, insa cei interesati pot beneficia in continuare de pachete customizate. “Foarte multe cereri pentru vacanta de Sarbatori am primit in ultimul moment, atunci cand acestea deja erau epuizate. Cred ca turistii romani au riscat in speranta unor deal-uri foarte, foarte bune. Interesant este ca o mare parte dintre acestia, care nu au mai achizitionat o vacanta last-minute, vor pleca in ianuarie-februarie cand biletele de avion vor fi mai ieftine”, a mai declarat reprezentantul Eturia. [Care sunt cele mai vandute pachete pentru Craciun si Revelion]

Si agentia J’info Tours ofera ocazia turistilor intarziati sa isi procure pachete last minute. Printre ofertele de last minute ale agentiei sunt pachete precum 7 nopti in Barcelona, transport cu avionul si cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele, de la 725 euro, shopping la Viena, de la 199 euro sau Revelion in Thailanda, de la 1.189 euro.

Desi a vandut majoritatea pachetelor de Revelion, agentia Aerotravel mai are disponibile cateva pachete. “Mai avem destinatii precum Austria (de la 413 euro apartament, fara masa, Egipt (croaziera pe Nil de 11 nopti la 895 euro/ persoana), Antalya (de la 490 euro, pachet de 6 nopti si transport avion) sau Bulgaria (pe litoralul Marii Negre, de la 128 euro/persoana)”, a declarat Claudia Stan, marketing manager Aerotravel.

Cele mai bine vandute destinatii in perioada Revelionului au fost, in cazul Aerotravel, Romania, Austria, Dubai, Egipt, Italia, precum si destinatii exotice precum Kenya, Mauritius, Brazilia. “In ceea ce priveste comportamentul cumparatorului anul acesta fata de anul trecut, singura concluzie clara care se poate trage este ca mult mai multi turisti au ales Romania ca si destinatie pentru vacanta de Revelion”, a mai declarat Stan.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), pana in prezent, pachetele turistice si locurile detinute de agentii la hoteluri, pentru Craciun si Revelion, au fost vandute in proportie de 70-80%.

Ofertele last minute reprezinta una din principalele tendinte pentru piata de profil in 2010, in opinia specialistilor din piata. Citeste aici un articol complex despre tendintele pe piata turismului in 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri