Cei aproximativ 6.000 de turisti romani care si-au petrecut, in 2009, vacanta in Thailanda, au cheltuit peste 15 milioane de euro, adica 2500 de euro de persoana (cu cazare si transport incluse), potrivit datelor furnizare de Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT).
Pentru anul acesta, TAT e asteapta la o crestere de 20% a numarului de romani care isi vor petrece vacanta in Thailanda, pana la circa 7.200 de persoane.

Potrivit TAT, durata medie de sedere a turistilor romani in Thailanda este de 10 nopti.

In 2009, Thailanda a primit 14 milioane turisti din intreaga lume: 8 milioane din Estul si Sudul Asiei, 4 milioane turisti din Europa, circa 800.000 din America si aproximativ 1,2 milioane turisti din Australia, Noua Zeelanda si Estul Mijlociu si Africa.

Pentru 2010, ne asteptam la o crestere a numarului de turisti cu 10%, la 15,5 milioane", a spus Bogdan Gligor, PR manager la TAT.

Pentru acest an, bugetul alocat de Thailanda pentru promovarea turismului si marketing este de 120 milioane dolari. "In Thailanda, turismul reprezinta 10% din PIB, fiind o ramura importanta a economiei, dupa agricultura", a mai explicat Gligor.

Potrivit TAT, Thailanda va primi in primul trimestru din acest an circa 4 milioane turisti, ceea ce reprezinta o crestere cu 12% fata de anul precedent. Aceasta cifra reprezinta o revenire a incoming-ului pentru Thailanda.

Pentru a incuraja turistii romani sa aleaga Thailanda drept destinatie de vacanta, Total Adventure Travels, tour-operator roman specializat exclusiv pe Thailanda ca destinatie turistica, va deschide in acest an un nou sediu si in Bucuresti, printr-o investitie de circa 150.000 euro.

In prezent, tour-operatorul (care a fost infiintat in noiembrie 2009) are sedii in Ploiesti si in Bangkok (capitala Thailandei). “Pentru acest an estimam ca circa 1.000 de turisti romani isi vor cumpara pachete de vacanta in Thailanda prin intermediu nostru. Tariful mediu pentru un pachet de 11 nopti este de 1350 de euro”, a declarat Lia Mitescu, managing partner al tour-operatorului.

De la inceputul anului si pana in prezent, compania nu a vandut inca niciun pachet pentru Thilanda, insa are in lucru 6 cereri, potrivit datelor furnizate de reprezentanta Total Adventure Travel.

In prezent tour-operatorul se concentreaza doar pe outgoing, insa are in plan si atragerea turistilor thailandezi in Romania. “Singurele lucruri pe care thailandezii le stiu despre Romania sunt Dracula si Hagi. Ne vom concentra foarte mult pe atragerea thailandezilor in zona de munte care este un element exotic pentru ei, mai ales in timpul iernii”, a mai spus Mitescu, care a adaugat ca temperatura minima in Thailanda este de 10 grade celsius.

Biroul de promovare TAT pentru zona Balcanilor are sediul la Bucuresti si reprezinta Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia si Albania. TAT are 35 birouri regionale si 15 birouri internationale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri