Compania aviatica British Airways a lansat ieri portalul www.ba.com oferindu-le de acum si romanilor posibilitatea de a rezerva si plati online bilete de avion la aceasta companie, ca oricare cetatean modern din lume. Emiterea biletelor electronice nu este o noutate pentru noi, British Airways fiind prima companie aviatica ce a introdus in Romania aceasta facilitate in anul 2001. Noutatea consta de fapt in punerea la punct a sistemului de plata cu cardul online, scopul final fiind de fapt cresterea la 100% a procedurii de emitere a biletelor electronice.

De altfel, de la 1 octombrie 2004, politica companiei presupune obligativitatea emiterii biletelor electronice pe rutele eligibile. Prin intermediul www.ba.com, turistul face in cinci minute, rezervarea online, check-in-ul online, isi alege locul in avion sau tipul de mancare preferat, identifica cele mai bune oferte de pret al biletului de avion, in functie de alegerea zilelor de calatorie. Plata serviciilor se face online, prin card bancar.

Site-ul cuprinde toate informatiile necesare pentru zbor, dar si despre destinatie, da posibilitatea tiparirii listei de documente necesare calatoriei sau calcularea excedentului de bagaj si a costului aferent acestuia. In prezent, in Romania, British Airways opereaza zilnic un zbor, pe ruta Bucuresti - Londra Heathrow si retur. Zborurile sunt efectuate de avioane Airbus 319 cu 150 de locuri. Mai exista si trei zboruri saptamanale aditionale, introduse din acest an, catre Londra Gatwick.

Compania intentioneaza ca din martie 2006 sa dubleze numarul de zboruri zilnice catre Londra Heathrow. Numarul pasagerilor British Airways Romania a crescut in acest an cu 25% fata de anul trecut si consideram ca piata se afla in continua crestere, mai ales ca avem preturi competitive in comparatie cu calitatea ridicata a serviciilor si siguranta pe care o oferim pasagerilor nostri, a declarat pentru Averea Corina Enciu, Country Commercial Manager British Airways Romania & Moldova. Compania a anuntat, de altfel, pe 15 noiembrie o investitie de 100 milioane lire sterline in renumitul fotoliu care se transforma intr-un pat perfect plat pe cursele business continentale (Club World).

Compania intentioneaza sa introduca curse internationale si in alte orase din tara, cum ar fi Cluj, Iasi sau Timisoara. La nivel international, British Airways, a doua companie aviatica din lume dupa US Airlines, a anuntat obtinerea pe trimestrul al treilea 2005 a unui profit inainte de impozitare de 241 milioane lire sterline, comparativ cu 293 milioane de lire sterline corespunzator perioadei similare a anului 2004. Valoarea profitului operational in aceeasi perioada a fost de 261 lire sterline fata de 245 lire sterline, in aceeasi perioada a anului 2004.

British Airways transporta anual 36 de milioane de pasageri si 877.000 de tone de marfuri, operand cu aproape 300 de aeronave.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri