Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) a majorat de peste trei ori, la 8,9 miliarde dolari, estimarea privind profitul realizat de transportatorii aerieni in acest an, pe fondul unei reveniri puternice a industriei aviatice.
Asociatia estimeaza ca transportatorii aerieni vor inregistra anul acesta profituri nete de 8,9 miliarde dolari, de peste trei ori mai mari fata de preconizarea anterioara, de 2,5 miliarde dolari.

"Este o imbunatatire semnificativa, mult mai rapida decat ne asteptam initial", a afirmat Giovanni Bisignani, CEO al IATA.

IATA avertizeaza, insa, ca majorarea capacitatii de transport, in contextul livrarilor de noi aeronave din 2011, va incetini cresterea industriei, ducand la reducerea profiturilor nete la 5,3 miliarde de euro anul viitor.

"Sustenabilitatea revenirii traficului este tot mai incerta in America de Nord si Europa", a mai spus seful IATA.

Astfel, companiile aeriene din Europa nu vor reusi sa revina pe profit, IATA estimand pierderi de 1,3 miliarde de euro in 2010, in scadere totusi fata de cele de 2,8 miliarde euro preconizate anterior.

IATA, principala asociatie profesionala din sectorul aerian, regrupeaza 230 de companii aeriene, ce reprezinta 93% din traficul international.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri