Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, inca zece kilometri ai Autostrazii Transilvania (A3), intre Turda si Campia Turzii, dupa care s-a urcat la volanul unei masini Dacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alaturi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu
Boc a taiat panglica alaturi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la intrarea pe A3 dinspre Campia-Turzii, si a ascultat detalii privind lucrarea din parte reprezentantilor constructorului, transmite Mediafax.

"Astazi, la Campia Turzii, finalizam tronsonul de 54 de kilometri din Autostrada Transilvania. Asa cum ne-am anagajat anul trecut si anul acesta lucrarile sunt finalizate la termen si kilometri de autostrada sunt dati in functiune. Anul acesta vom finaliza, pe langa cei 12 kilometri de aici de la Cluj, din tronsonul de 54, cei 20 de kilometri de la Bucuresti, de la Chitila la Voluntari in regim de autostrada, si cei 14 kilometri de la Sibiu, care fac parte din Coridorul IV. Anul acesta avem finalizati 46 de kilometri de autostrada", a spus Boc.

Boc a spus ca, daca s-ar fi reusit construirea, dupa Revolutie, a 60 de kilometri de autostrazi, in fiecare an, in prezent am fi avut 1.200 de kilometri de autostrazi la nivel national.

Premierul a promis ca pentru anul 2011 se vor cauta solutii pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania si a spus ca datoria de 90 de milioane de euro catre compania Bechtel va fi platita incepand de anul viitor.

"Bugetul este in pregatire. In acest sens cautam solutii de finantare in continuare a proiectului Bechtel si speram sa ajungem la o forma in care sa continuam proiectul in functie de resursele bugetare pe care le vom avea. Proiectul Bechtel merge mai departe. Datoriile vor fi platite incepand cu prima parte a anului viitor, pentru ca intai se executa lucrarile si apoi se platesc", a spus Boc.

Premierul a precizat ca prioritatea anului viitor in materie de autostrazi va fi Coridorul IV care se va putea construi cu bani europeni.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, la randul sau, ca in Romania se mai afla in prezent in executie circa 240 de kilometri de autostrazi, la care se adauga alti 288, pregatiti pentru sfarsitul lunii noiembrie.

"Valoarea totala a proiectelor este de 2,5 miliarde, la care se adauga cofinantari conform intelegerilor pe care Romania le are ca stat european", a spus Boagiu.

Potrivit sursei citate, prioritatea Guvernului este atragerea a 5,6 miliarde de euro din fonduri europene pentru lucrarile de infrastructura.

Boagiu a spus ca sunt in pregatire tronsoanele Deva-Orastie, Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Orastie-Sibiu.

"Pe Timisoara-Lugoj facem contracte pe puncte, adica incepem finantarea in exercitiul financiar european 2007-2013 si continuam in exercitiul financiar 2014-2020", a precizat Boagiu.

Dupa inaugurare, Emil Boc s-a urcat la volanul unei masini Dacia Duster, alaturi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, urmand astfel sa testeze calitatea asfaltului.

Premierul Emil Boc va conduce masina pe tot tronsonul 2B de 52 de kilometri al A3 pana la Gilau.

La inaugurare, au mai fost prezenti ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, ambasadorul Turciei Ayse Sinirioglu, subprefectul de Cluj Vasile Cozma, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, parlamentari PDL, reprezentanti ai constructorului, compania americana Bechtel, precum si ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

In urma deschiderii portiunii, durata parcurgerii distantei Campia-Turzii - Turda va fi redusa de la 45 de minute la zece minute.

Pe langa cei zece kilometri inaugurati sambata au mai fost realizati si doi kilometri de bretele de legatura pentru autostrada.

In urma cu un an, la 1 decembrie 2009, seful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, el parcurgand atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.

Autostrada Transilvania este proiectata pe o lungime totala de 415 kilometri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri