Omul de afaceri George Copos a deschis hotelul Sport din Poiana Brasov, clasificat la patru stele, care a fost renovat in urma unor investitii de 11 milioane euro, si cere 1.300 de euro pentru un pachet de cinci nopti in perioada Revelionului.
El a declarat ca in anul 2000, la patru ani de la achizitia hotelurilor Sport, Poiana si Bradul din Poiana Brasov, era convins ca va fi construita o autostrada cu sase benzi intre Bucuresti si Brasov si muntii din jurul hotelurilor vor fi acoperiti cu zapada artificiala, potrivit Mediafax.

Zece ani mai tarziu, Copos considera ca a facut o greseala atunci cand a investit la munte. La fel este, in opinia lui, si decizia de a investi cele 11 milioane de euro in renovarea hotelului Sport.

"Aveam alternativa sa inchid hotelul si sa astept sa se termine autostrada, dar 200 de oameni ar fi ramas fara locuri de munca. Ar fi fost o decizie inteleapta", a spus Copos.

El a adaugat ca a ales sa riste si ca spera sa isi recupereze investitia in circa 20 de ani, chiar daca creditul luat de la BRD pentru investitie va trebui returnat in zece ani.

Omul de afaceri a afirmat ca a investit 25 milioane euro in modernizarea hotelului Sport si in renovarea hotelurilor Crowne Plaza si Hilton din Bucuresti.

El a mai spus ca grupul Ana va deschide in 2011 o scoala de navigatie.

In urma renovarii, numarul de camere ale hotelului Sport a crescut de la 89 la 104. Hotelul are si de un Spa de 1.900 metri patrati, care a costat 3,5 milioane euro.

Un pachet de cinci nopti de cazare intr-o camera dubla la hotelul Sport in perioada Revelionului cu mic dejun si cina festiva pentru doua persoane costa 1.300 de euro.

"Am avut contracte destul de bune cu Marea Britanie, dar din pacate, bulgarii, care au trei statiuni de ski noi, ne-au luat din turisti. Foarte multi turisti straini care veneau in Romania vor pleca in Bulgaria", a mai spus Copos.

El a adaugat ca investitiile in turism sunt la fel de greu de gestionat precum cele din fotbal.

"E la fel de greu in turism ca si in fotbal. Fotbalul este o industrie extrem de complicata si, daca nu esti atent, poti intra usor in faliment, mai ales dupa 2008", a mai spus Copos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri