eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, va deschide vineri, pe 18 septembrie, primul Apple Shop din Romania, un pariu de 1 milion de dolari pe un spatiu comercial de la care asteptarile sunt foarte mari.

Apple Shop este practic un spatiu comercial de circa 100 - 120 metri patrati situat in interiorul showroom-ului eMAG situat in cartierul bucurestean Crangasi, in care clientii vor avea posibilitatea sa interactioneze mai usor cu echipamentele Apple, dar si sa primeasca sfaturi si directii din partea unor angajati pregatiti direct de catre Apple. Acest lucru nu este totusi o noutate pentru piata din Romania, iStyle sau iCentre fiind doar doua exemple de reselleri autorizati ai Apple care au adus deja acest concept de cativa ani pe plan local.

"Este o miscare naturala in zona de experienta. Brandul Apple a crescut in interes, iar clientii cauta tot mai multa tehnologie in prezent. eMAG este cel mai mare retailer Apple din Romania, iar prin investitia de acum aducem mai aproape de clienti produsele brandului american", a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Conform datelor furnizate de catre Iulian Stanciu, aproximativ 10% din vanzarile eMAG in Romania sunt generate de produse Apple, cel mai mare succes fiind inregistrat cu smartphone-urile iPhone, care ating 50% din totalul vanzarilor.

Intrebat de wall-street.ro daca intentioneaza sa extinda acest concept si alte showroom-uri sau, de ce nu, printr-o investitie intr-un centru comercial, seful eMAG spune ca nu exclude in urmatoarea perioada o astfel de strategie.

"Ne asteptam ca brandul Apple sa creasca tot mai mult in popularitate pe plan local, motiv pentru care si estimarile noastre arata o crestere cu 30% a vanzarilor de echipamente Apple in Romania pentru eMAG. Daca acest concept va fi bine primit nu excludem sa deschidem un spatiu similar si in alt showroom din cele 10 pe care le detinem in prezent", a subliniat Iulian Stanciu.

Tot ca parte a investitiei de 1 milion de dolari, eMAG va deschide si o sectiune speciala de vanzare - mai precis un Apple Shop Online, care va fi inaugurat pana la finalul acestei luni.

eMAG a pregatit si o serie de oferte pentru ziua de vineri. iPhone 6 la preturi de 2.499 de lei, MacBook Air de 13 inch (2015), la 3.999 de lei sau MacBook Pro, tot de 13 inch (2015), la putin peste 5.000 de lei.

Apple a intrat in Romania in urma cu peste 10 ani, inceputurile comercializarii produselor companiei americane pe piata locala fiind destul de timide. Potrivit marilor jucatori din piata, specializati in comercializarea de produse Apple, Romania a devenit un important jucator si o piata cu un potential de dezvoltare ridicat in urmatorii ani.

Cum arata harta magazinelor Apple din Romania

In prezent, eMAG comercializeaza produse Apple la preturi ce pornesc de la 1.080 de lei pentru o tableta iPad si pot ajunge si depasi chiar 20.000 de lei, pentru un echipament Mac Pro cu un procesor de ultima generatie si doua placi grafice.

Pe langa eMAG, iStyle sau iCentre, pe lista Apple Premium Resellerilor din Romania se mai numara companii precum Noumax, Re-Store.ro, iRequest, Transilvae, Xstore sau IdeeaStore.
eMAG a incheiat anul trecut cu un business de 285 milioane de euro, in crestere cu circa 65% fata de anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri