Vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul pentru industrie si antreprenoriat, Antonio Tajani, a declarat la Bruxelles ca Intreprinderile Mici si Mijlocii sunt foarte importante pentru orice tara, intrucat sunt un generator de job-uri si trebuie sustinute.
“Intreprinderile Mici si Mijlocii sunt foarte importante in strategia noastra pentru 2020. Vom sustine IMM-urile in urmatorii ani. Inovatia este foarte importanta, este o prioritate. Lucram cu Parlamentul pentru a gasi solutii pentru aceste afaceri. Cred ca in orice tara guvernul va sustine IMM-urile, care, conduse de antreprenori dinamici, vor deveni generatorul de job-uri al Europei. In prezent, avem nevoi de IMM-uri mai mult ca oricand pentru a obtine o crestere economica. In actualele conditii precare, suportul politic este vital”, a declarat Antonio Tajani.

Comisarul european foarte optimist mai spune ca “in Europa sunt milioane de IMM-uri, avem multe banci bune, avem multe persoane care calatoresc dintr-o tara in alta, sunt inteligente si au idei multe, ele sunt sansa noastra. Inovatia este punctul cheie”.

Tajani a deschis la Bruxelles Saptamana europeana a IMM-urilor 2010 (SME), campanie pan-europeana care are loc in 37 de tari participante. Evenimentele sunt organizate la nivel national, regional sau local de catre organizatiile de intreprinderi, organismele abilitate sa acorde sprijin, precum si de autoritatile nationale, regionale si locale din tarile participante.

Lansata in 2009, Saptamana europeana a IMM-urilor este coordonata de catre Directia Generala a Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene drept una dintre masurile care implementeaza Principiul 1 din Actul privind Intreprinderile Mici pentru Europa (SBA), care stipuleaza ca „UE si statele membre trebuie sa creeze un mediu in cadrul caruia intreprinzatorii si afacerile de familie sa poata prospera si in care antreprenoriatul sa fie rasplatit”.

Citeste si Cum obtine sectorul IMM finantare de la banci pe timp de criza?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Proprietar de IMM-uri, caut ieşirea din criză »


Setari Cookie-uri