Liberalii de la ALDE au anuntat marti dimineata formarea unei coalitii pro-europene cu PPE, care isi propune sa reformeze Europa. De asemenea, liderul liberal Guy Verhofstadt a precizat ca se va retrage imediat din cursa pentru presedintia Parlamentului European pentru a-l sustine pe europarlamentarul italian Antonio Tajani, propus drept candidatul PPE, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Alianta Liberal Democratilor din Europa.

”Grupul PPE a insistat intotdeauna pe o abordare bazata pe un parteneriat - ramanem dedicati acestui principiu si vom continua sa muncim pentru asta. Vrem sa actionam impreuna pentru a aduce o serie de rezultate cetatenilor europeni si pentru a garanta stabilitatea Europei. Parteneriatul nostru este bazat pe continut si pe reformarea Europei. Este un pact al rezultatelor”, a declarat liderul PPE, Manfred Weber. De asemenea, europarlamentarul german a invitat toate formatiunile pro-europene pentru a se alatura parteneriatului dintre ALDE si PPE, conform News.ro.

Intre timp, liderul liberal a explicat ca acesta reprezinta doar primul pas in construirea unei coalitii pro-europene care sa reformeze si sa intareasca blocul comunitar. Guy Verhofstadt a sustinut ca o asemenea coalitie pro-europeana este absolut necesara intr-un peisaj dominat de Donald Trump, Vladimir Putin si alte obstacole in calea Europei.

”Planul coalitiei noastre este sa ne deschidem catre toate grupurile pro-europene. Este o coalitie a ideilor de a schimba directia Uniunii Europene. Acest acord implica o paza de coasta si o granita europeana, un nou guvern pentru zona euro, care sa ne scoata din criza, o forta de aparare europeana care sa aduca din nou siguranta in Europa”, a mentionat Verhofstadt.

De asemenea, coalitia pro-europeana va examina daca exista nevoia unei unitati europene de investigatie si informatii pentru a lupta impotriva terorismului. Candidatul PPE, Antonio Tajani, dispune pe hartie de cele mai bune sanse sa devina viitorul presedinte al Parlamentului European, intrucat are sustinea celui mai numeros grup din PE. Antonio Tajani este o imagine oarecum controversata, ca urmare a acuzatiilor cu privire la rolul jucat in scandalul Dieselgate. De asemenea, acesta este cunoscut pentru pozitia conservatoare cu privire la rolul femeilor in societate si familie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri