4 / 5

Patrick Espasa, bac-ul in Franta

Patrick Espasa, seful Auchan Romania, a dat un bacalaureat in domeniul economic. “Tin minte ca a fost un examen foarte greu, pentru care m-am stresat mult. Acum cred ca este mai simplu. Nu stiu cum este in Romania, dar stiu ca romanii care invata in Franta sunt foarte buni”.

El a intrat apoi la Facultatea de Drept, voia sa devina avocat, iar in timpul verii s-a angajat la Auchan. “Am lucrat la raionul alimentar, apoi la receptie si am avans pana la functia de sef de raion video-informatica, in 1983. Intre timp, am renuntat la Facultatea de Drept pentru ca stiam ca imi doresc o cariera in domeniul comertului”, afirma francezul.

Dupa 14 ani a devenit seful magazinului Auchan din Nice, apoi a fost director la Annecy, si pe urma director regional la Lyon. In 1999 a fost numit director general al Auchan in Italia, iar de doi ani lucreaza in Romania.

Patrick Espasa, cu o experienta de 32 de ani in cadrul Auchan, este director general al filialei din Romania de la 1 aprilie 2009. Francezii de la Auchan au intrat pe piata locala in 2006, cand au deschis in cartierul Titan din Bucuresti primul hipermarket, cu o suprafata de 16.000 de metri patrati. In prezent, alte sase hipermarketuri Auchan functioneaza, la Pitesti, Targu Mures, Cluj-Napoca, Suceava, Timisoara si in Bucuresti, in cartierul Militari.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri