3 / 5

Finantari si fonduri de private equity

De asemenea, este greu de anticipat activitatea fondurilor de private equity, crede Dinu, cu atat mai mult cu cat acestea nu investesc in piete in scadere, cum este cazul in acest moment. „Pana cand nu se vor clarifica perspectivele economice ale tarii, fondurile nu vor face investitii in piata locala”, spune Marian Dinu.

El mai observa ca activitatea de creditare este inca timida, nefiind vorba neaparat de o criza de lichiditate, desi in mod cert piata nu mai abunda in bani ca in anii anteriori. „Bancile sunt inca pe buna dreptate ingrijorate de bonitatea unora dintre candidatii la finantari. Si se intampla si fenomenul clasic intr-un scenariu de deficit bugetar ridicat – statul devine principalul imprumutat si ingreuneaza accesul la finantare al sectorului privat. Noi am luptat un deceniu cu acest fenomen, in anii '90 – pare ca se intampla din nou”, declara reprezentantul DLA Piper.

Efectele negative ale recesiunii se resimt deja si pe piata romaneasca de avocatura, afectata in practici precum drept financiar bancar sau tranzactii imobiliare. Pe de alta parte insa, segmente precum litigiile comerciale si activitatile legate de insolventa, achizitiile publice, restructurarile si lichidarile, raporturile de munca, aspectele de mediu, chestiunile de taxe si fiscalitate determina o activitate intensa in aceasta perioada.

Astfel, DLA Piper este pe piata serviciilor juridice de 8 luni de zile si a reusit sa-si modeleze activitatea in functie de contextul economic actual. Anii trecuti piata era foarte efervescenta in ariile traditionale (corporate, finantari, M&A, imobiliare). 2009 a schimbat aceasta orientare; acum se lucreaza foarte mult pe restructurari (de personal, ale creditelor), litigii si dreptul muncii.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri