5 / 6

Productie locala pentru Fairy – un proiect de 10 mil. dolari

Proiectul de productie locala a brandului Fairy a fost pentru fabrica P&G Timisoara unul dintre cele mai mari proiecte de investitii, din ultimii ani si cea mai noua provocare, spune Adina Pascu. Proiectul a demarat in anul 2008, iar la inceputul anului trecut au fost produse primele flacoane la Timisoara, atat pentru piata locala cat si pentru tarile din Balcani.

Investitia a totalizat aproape 10 milioane de dolari, suma alocata echipamentelor si in pregatirii echipei care lucreaza in noua sectie de productie. Echipa, formata atat din personal angajat special pentru aceasta sectie, dar si din cei care au lucrat in alte departamente inainte, a urmat cursuri de specializare in diverse fabrici P&G din lume, printre care din Cehia, Italia, Rusia, Maroc. Alti angajati au beneficiat de specializare in Statele Unite ale Americii, Brazilia, Marea Britanie, China, Malaezia sau Italia.

Procter&Gamble a afisat anul trecut in Romania afaceri de 596,5 milioane euro, in crestere cu 10,9% fata de 2008, cand producatorul afisase un declin de 4,1% al cifrei de afaceri. In schimb, profitul net a coborat cu 33%, pana la 15,7 mil. euro.

Detergenti SA, divizia de productie de detergenti si innalbitori de la Timisoara, a afisat pentru 2009 o cifra de afaceri de 78,6 mil. lei (18,5 mil. euro) si un profit net de 7,56 mil. lei (1,78 mil. euro).

Procter&Gamble comercializeaza pe piata romaneasca marci precum Ariel, Tide, Bonux, Ariel Professional, Ace, Lenor, Mr. Proper, Fairy, Pantene Pro-V, Head & Shoulders, Safeguard, Herbal Essences, Wash&Go, Blend-a-med, Camay, Always, Alldays, Discreet, Naturella, Pampers, Olay, Gillette, Braun, Duracell, Oral-B.

Pornit in luna februarie 2009, proiectul fabricii de sampoane si produse de ingrijire a parului de la Urlati (judetul Prahova) se afla in faza de finalizare, urmand ca in luna iunie sa fie demarata productia.

Primul proiect Greenfield al P&G in Romania si cea mai mare fabrica de sampoane din lume a gigantului american, fabrica de la Urlati, va produce in special pentru export. Astfel, 90% din productie va fi destinata unor piete precum Rusia, Ucraina, Turcia, zona Balcanilor si Asia Centrala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri