1 / 5

Cash Back, in limita sumei de 150 de lei

Avantajul acestui serviciu ar consta in faptul ca numarul POS-urilor de la comercianti este mai mare decat cel al bancomatelor.

"Vvaloarea tranzactiilor efectuate la comercianti a crescut dupa implementarea serviciului Cash Back pe pietele mature, unde functioneaza deja", a mentionat Cretu.

El a precizat ca "serviciul nu ar putea fi implementat la toti comerciantii, ci numai la cei cu trafic mare, precum retelele de benzinarii sau cele de supermarketuri".

"Lucram cu bancile pentru a implementa acest serviciu in Romania si speram ca va fi introdus pe termen scurt sau mediu", a mai spus Cretu.

Visa are in vedere si introducerea unui serviciu contactless, prin care cardurile nu mai trebuie trecute prin POS, ci doar prin fata aparatului, economisind timp, si a unui card pre-payed ce ar putea fi folosit pentru diurne la plecarile in delegatii.

In opinia lui Cretu, e posibil ca actuala criza sa afecteze cresterea numarului cardurilor de salarii, dar a mentionat ca, deocamdata, "nu se observa nici un fenomen dramatic" in acest sens, si ca mizeaza in continuare pe crestere deoarece exista inca un potential mare de dezvoltare pe piata romaneasca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri