1 / 4

Client nou, risc nou

Astfel, in primele noua luni ale anului in curs volumul total al finantarilor companiei a ajuns la o valoare totala de 7 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului turcii de la Credit Europe Leasing estimeaza ca vor acorda finantari de pana la 12 milioane de euro.

Anul trecut insa compania a inregistrat un volum al finantarilor de 76 milioane de euro, declinul din 2009 de 84,2% nu l-a luat insa prin surprindere pe Kerem Sekizyarali (foto), in conditiile in care intreaga piata de leasing a scazut in primele 9 luni cu 75%.

“Urmarind efectele crizei de pe pietele externe stiam ca aceste efecte vor veni si in Romania afectand toate industriile, iar din martie am inceput sa fim foarte selectivi in ceea ce priveste clientii, insa nu am oprit finantarea. Controlam clientii mult mai bine decat in trecut, poate de 3-4 ori mai mult, astfel ca in prezent preferam sa lucram cu clientii pe care deja ii avem in portofoliu. Ii preferam pe acestia in locul celor noi, pentru ca un client nou reprezinta un risc in plus”, a declarat Sekizyarali.

“Apoi, am crescut, de asemenea, si dobanzile cu 1-2 puncte procentuale in martie anul trecut, tot ca masura anticriza”, a adaugat el.

La nivelul intregii piete de leasing din Romania scaderea este una dramatica (-75%) pentru anul in curs cand se asteapta o valoare totala de maxim 1,3 miliarde de euro la sfarsitul lui 2009, de la 4,8 miliarde de euro in 2008.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri