1 / 5

Seful RBS: Vrem sa creditam companiile de top din Romania

"Ne-am propus sa incheiem deal-uri mai vizibile si sa creditam companiile de top din Romania. Vrem sa acordam imprumuturi de tip club loan impreuna cu alte banci companiilor mari. Exista si posibilitatea sa alegem sa cumparam titluri de stat sau sa creditam companii detinute de stat, dar in principal vrem sa ne axam pe companiile mari", a declarat, pentru Wall-Street, Johan Gabriels (foto), presedintele RBS Romania.

El sustine ca nu se va uita in special la anumite sectoare ale economiei, ci va cauta sa gaseasca "companiile sa fie castigatoare in fata crizei".

Pentru 2010 bancherul belgian aflat la conducerea RBS Romania si-a mai propus sa se concentreze pe atragerea de depozite mizand pe dobanzi competitive.

"Consider ca romanii sunt mai mult decat dispusi sa economiseasca in continuare, tinand cont de perioada de criza, prin urmare principalul lucru pe care o sa il facem este sa oferim dobanzi competitive la depozite. Nu vrem sa avem cele mai mari dobanzi din piata, dar vrem sa fim in top 5 jucatori in functie de dobanda la depozitele in lei, euro sau dolari", a declarat Johan Gabriels.

De asemenea, pe lista principalelor planuri pe care le are RBS Romania pentru inceputul acestui an se afla lansarea serviciului de Internet Banking. "Platforma de Internet Banking este finalizata si in prezent noi o testam, iar in curand o sa o lansam", a mentionat presedintele sucursalei locale a RBS.

Citeste si un interviu cu Johan Gabriels si afla ce l-a determinat pe bancherul de origine belgiana sa vina in Romania in loc sa plece la Londra.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri