1 / 4

Targetul pentru 2009, consolidarea

“Nu a fost deloc usor sa ne mentinem pe crestere in aceasta perioada. Totusi, am avut parte de foarte multe realizari, chiar daca ele nu au fost neaparat financiare. In primul rand, ne-am intarit relatiile cu partenerii”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Andreea Allardin, directorul general al celui mai mare distribuitor local de jocuri, Best Distribution.

Principalele lanturi de magazine in care sunt distribuite jocurile video marca Best Distribution sunt Diverta, Altex, Flamingo, Domo, Metro, Real, Carrefour. De la inceputul lui 2009, compania a inchis cateva colaborari cu magazinele mici.

Potrivit lui Allardin, acestea nu au mai facut fata in contextul economic actual si, drept urmare, au fost nevoite sa isi inchida operatiunile.

Insa lucrurile merg exact cum au fost planificate, adauga ea. “Pentru a ne eficientiza si mai mult, tragem de un pret de retail bun. Astfel, avem un volum mai mare de unitati vandute, iar partenerii nostri nu mai raman cu marfa in stoc. In plus, ies in castig si consumatorii finali, care isi cumpara, in acest caz, un produs original, ceea ce influenteaza scaderea ratei pirateriei”, explica sefa Best Distribution.

Pe online, vanzarile au coborat la inceput de an, insa, dupa primele cinci luni din 2009, impulsionate de noile lansari de jocuri, si-au revenit.

“Si vanzarile la editia de colectie lansata au mers bine. Preturile mici au atras pasionatii, iar noi am reusit sa vindem pana la cateva zeci de mii de unitati”, spune Andreea Allardin.

In prezent, distribuitorul de jocuri se concentreaza pe consolidarea pozitiei pe piata, pe ceea ce au in momentul de fata. Daca apar noi oportunitati, ele nu vor fi evitate. Din contra, se va incerca onorarea lor pe cat posibil.

“In 2009, targetul nostru este consolidarea. Iar asta presupune intarirea legaturilor cu partenerii actuali, intampinarea oportunitatilor de crestere, daca acestea apar”, arata directorul executiv al companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri