5 / 6

Ericsson: Aplicatiile mobile vor fi modul obisnuit in care tinerii utilizeaza internetul

Michele Gressani (foto), country manager al Ericsson Romania, crede ca in urmatorii zece ani vom asista nu doar la cresterea exploziva a popularitatii aplicatiilor mobile, ci si la dezvoltarea foarte rapida a acestei piete in Romania.

"Daca astazi la nivel mondial se inregistreaza cinci miliarde de utilizatori de telefonie mobila, pe masura ce toate dispozitivele incep sa ofere acces la internet, acest numar va depasi cu mult numarul locuitorilor de pe planeta. Estimam ca pana la sfarsitul acestei decade vom fi martorii unei cresteri de pana la zece ori a numarului de dispozitive conectate la internet”, spune managerul Ericsson Romania.

El adauga ca interesul tot mai mare al romanlor pentru telefoanele smartphone, retelele mobile mai rapide si pachetele cu preturi tot mai accesibile pentru acces online, vor transforma aplicatiile mobile intr-o componenta obisnuita, de zi cu zi, a modului in care generatia tanara utilizeaza internetul.

Anul trecut au fost descarcate aproximativ 8,2 miliarde de aplicatii mobile la nivel mondial, iar anul acesta vor fi downloadate in jur de 17,7 miliarde, estimeaza compania de cercetare Garner.

Primul magazin din care se pot cumpara astfel de tehnologii a fost lansat in 2008, iar in 2014 numarul aplicatiilor mobile descarcate ar putea ajunge la 185 de miliarde.

In ceea ce priveste valoarea acestei pietei, aplicatiile mobile cumparate anul trecut de utilizatorii din lumea intreaga au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, iar anul acestea cifra ar putea creste la 15,1 miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri