2 / 7

1. El Bulli - Roses, Spania

El Bulli, pe primul loc pentru al doilea an consecutiv (si al treilea per total), a fost ales nu numai cel mai bun restaurant din Europa, dar si din lume, reprezentand un veritabil loc de pelerinaj pentru gurmanzi. Situat pe Costa Brava, in nordul Barcelonei, El Bulli (diminutivul pentru bulldog in catalana), este deschis numai 6 luni pe an, din aprilie pana in septembrie, si cinci zile pe saptamana. Restul anului, bucatarul sef Ferran Adria (Fernando Adrià Acosta) calatoreste in cautare de inspiratie gastronomica, dupa care se inchide in “laboratorul” sau din Barcelona, unde experimenteaza noi gusturi, texturi si combinatii din care se nasc retete dintre cele mai avangardiste si nonconformiste. Pentru a putea savura aceasta experienta culinara unica, cu delicatese precum foie gras de inghetata, spaghete din parmezan, mousse de morcovi, piure de anghinare sau omleta cu caviar, pepene verde, fructul pasiunii, menta si parmezan in aspic, rezervarea trebuie facuta cu cel putin 12 luni in avans, pentru ca se primesc circa un milion de cereri in fiecare an, din care doar 8.000 sunt onorate. Meniu degustare: 185 euro/pers. Lista vinuri: 15 - 3.500 euro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri