3 / 8

George Lemnaru: Este complicat sa gasesti oamenii potriviti pentru o echipa puternica

George Lemnaru face parte din categoria antreprenorilor care mizeaza pe retete noi, netestate. Este si cazul Erepublik.com, NaturaPlant.ro, Centrofarm.ro sau yesnomayB.ro – proiecte care au adus concepte noi in Romania ba chiar, in cazul Erepublik.com, pe plan international.

In prezent masterand in Comunicare Economica, Lemnaru si-a lansat primul proiect, NaturaPlant.ro, in urma cu cinci ani. "La NaturaPlant.ro, m-am ocupat de tot ce inseamna administrare si dezvoltarea unui proiect web (programare, design, politica editoriala, marketing, PR, etc.). Am invatat foarte mult din fiecare domeniu. A fost interesant pentru ca multi ma intrebau la inceput: «cine crezi ca o sa cumpere produse naturiste cand le poti gasi la orice colt»? Acum vanzarile sunt de peste 20.000 de euro pe luna in conditiile unei rate destul de bune a profitului. In plus obtinem venituri bunicele si din publicitate", isi aminteste Lemnaru.

In noiembrie 2007, compania lui George Lemnaru, Tevin Solutions, lansa Erepublik.com – o retea de socializare si un simulator social, eonomic si politic. Practic, cetatenii Erepublik simuleaza diferite activitati, de la citirea si crearea unui ziar pana la declansarea unui razboi de cucerire. Proiectul e dezvoltat de 10 din cei 14 angajati ai Tevin Solutions si reuseste sa adune o comunitate inchegata de utilizatori.

"Ideea si-a dovedit imediat dupa lansare viabilitatea, ajungand pana la sfarsitul anului la un numar de 10.000 de Cetateni activi, in conditiile in care inregistrarea se face pe baza de invitatie, iar numarul de invitatii care pot fi trimise este limitat la doua pentru fiecare Cetatean. Proiectul este foarte viral si creaza o comunitate puternica a carei medie de varsta este de 28 de ani. Au fost create deja forumuri externe si site-uri ale comunitatilor in care sunt discutate ultimele probleme ale Noii Lumi", explica Lemnaru.

Din Internetul romanesc, George Lemnaru ii admira pe Orlando Nicoara, Radu Ionescu si Emi Gal, pentru modul in care au construit un brand personal; pe Sergiu Biris, pentru ca a dezvoltat cu succes un proiect caruia Lemnaru nu-i dadea nici o sansa la inceput si pe Mihai Seceleanu, pentru rapiditatea cu care s-au dezvoltat proiectele Internet Corp.

"Principala greutate pe care am intampinat-o pana acum in cariera a fost… trezitul de dimineata.
Serios vorbind, daca vrei cu adevarat ceva nu depinde decat de tine. In rest nu am avut probleme care sa nu poata fi rezolvate. Sunt probleme normale, poate una dintre cele mai complicate este sa iti gasesti oamenii potriviti care sa formeze o echipa puternica"
, crede George Lemnaru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri