3 / 6

Surse guvernamentale de finantare pentru un start-up

Asa cum am aratat in slide-ul anterior, 27,2% dintre antreprenorii romani folosesc surse guvernamentale pentru finantare, ceea ce inseamna destul de mult. Guvernul Grindeanu promite ca de la 1 mai 2017 va infiinta programul Start-up Nation, prin intermediul caruia va oferi finantare nerambursabila de 200.000 de lei pentru fiecare start-up, fara a fi nevoie de cofinantare.


Programul, care nu este, inca, nedetaliat, contine doar cateva "date exacte" - 10.000 de start-up-uri finantate anual, costuri 0 pentru infiintarea acestora, durata de infiintare - 1 zi, dar si accesarea programului doar online cu aflarea rezultatului in aceeasi zi.


Romania ocupa locul 9 in randul statelor din Uniunea Europeana, intr-un clasament realizat in functie de actiunile de sustinere a activitatii IMM-urilor, publicat in raportul The 2016 Startup Nation Scoreboard. Raportul, lansat pe 16 martie 2016, la Forumul Digital European, arata ca Romania dispune de al doilea cel bun cadru institutional potrivit pentru dezvoltarea IMM-urilor din UE, prim pozitie in adoptarea de programe educationale in domeniul antreprenoriatului.


Mediul de afaceri este caracterizat ca avand o evolutie foarte buna in domeniul programarii, inovarii si incubarii. Si Legea Business Angel promulgata in 2015 este data ca exemplu de bune practici in crearea unui mediu de afaceri propice pentru dezvoltarea startup-urilor.


Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri