1 / 6

Nu te grabi sa cumperi mai multe proprietati de inchiriat

A detine o proprietate rezidentiala pentru inchiriere si suplimentarea veniturilor constituie o mare atractie pentru multi, dar administrarea si mentinerea acesteia in stare buna nu reprezinta neaparat o sarcina usoara, mai ales ca exista si impostori care inchiriaza locuinte si apoi vor sa stea gratis, batjocorind de foarte multe ori proprietarul prin atitudinea lor.


Astfel, se intampla adeseori ca un chirias caruia i-a expirat contractul de inchiriere al unei locuinte sa ramana in continuare in acea locuinta si sa nu doreasca sa elibereze de buna-voie imobilul respectiv, si, de cele mai multe ori nici nu doreste sa mai plateasca chirie. Joseph Hogue ofera, in acest sens, exemplul lui Gwen Mertz care a achizitionat,la inceputul acestui an, prin ipoteca o cladire dispusa pe trei apartamente in Iowa. Chiria obtinuta pe celelalte doua dintre apartamente i-ar fi permis sa plateasca lejer ipoteca, ceea reprezenta desigur o situatie ideala.


Cu toate acestea, administrarea mai multor locuinte, pentru prima data, a insemnat a fost un proces complicat, iar unul dintre chiriasi i-a creat si destule dificultati: muzica data frecvent la maxim chiar si la ore tarzii, intarzieri la plata chiriei si chiar daune importante aduse proprietatii.


Proprietarii nu ar trebui sa tolereze obraznicia unui astfel de chirias, mai ales daca intarzierile la plata chiriei afecteaza posibilitatea rambursarii ipotecii. Atentie, asadar, cum faceti contractul in asa fel incat sa-l puteti rezilia in cel mai scurt timp daca chiriasul nu achita chiria. Exista in Romania o procedura (Titlul XI-art. 1033-1048) in Codul de procedura civila care prevede dispozitii in ceea ce priveste evacuarea din imobilele ocupate fara drept de catre fostii chiriasi.


Sursa foto: beeboys / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri