3 / 4

PublicJob.ro

Cristian Botan are 25 de ani si este doctorand al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si fondator al PublicJob.ro, un site ce indexeaza toate ofertele de joburi din partea institutiilor publice romanesti.

“Acest lucru se realizeaza in alte tari chiar de catre stat, dar in Romania nu exista asa ceva asa ca am decis sa dau drumul acestui proiect. Inca nu este monetizat intrucat statul roman nu are bugete pentru asa ceva”, spune el.

Site-ul, lansat in martie, atrage lunar peste 20.000 de vizitatori unici si ofera periodic statistici concludente privind ofertele din partea statului roman.

Astfel, indexarea intreprinsa de PublicJob in cursul lunii august 2012 a condus la publicarea a 305 anunturi, totalizand un numar de 443 posturi de functionar public disponibile in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale din Romania.

Din numarul total de anunturi, 134 (43,9%) au vizat functii publice de conducere, procentajul mai mare inregistrandu-se in cazul functiilor publice de executie, respectiv 171 (56,01%). In ceea ce priveste functiile publice de executie, 94 anunturi (54,9%) cuprind posturi temporar vacante, in timp ce diferenta de 77 anunturi (45,01%) privesc pozitii permanente de functionar public. Functiile publice de conducere se ocupa in mod exclusiv pe perioada nedeterminata, astfel incat aceasta clasificare este imposibila in acest caz.

In functie de tipul angajatorului, 10,1% (45 posturi) din totalul de 443 vizeaza pozitii in cadrul Guvernului si ministerelor, 11,5% (51 posturi) se incadreaza in categoria structurilor nationale, 12,6% (56 posturi) la consiliile judetene, 20% (89 posturi) in cadrul structurilor teritoriale, 36,7% (163 posturi) la primarii si diferenta de 8,8% (39 posturi) la alte institutii publice locale.

Din perspectiva localizarii geografice, 31,8% (141 posturi) din totalul de 443 se afla in Bucuresti, acolo unde se afla sediile principalelor autoritati publice centrale. Urmeaza judetul Dambovita cu 18 posturi anuntate in cursul lunii august, respectiv judetele Cluj, Constanta si Iasi, toate cu cate 16. Distributia completa pe judete a autoritatilor si institutiilor publice care au desfasurat proceduri de ocupare a functiilor publice vacante este redata mai jos.

Site-ul are potential major si nu ar trebui sa ne mire daca, in timp, va atrage atentia investitorilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri