4 / 7

Analistii sunt inca sceptici: nu ar trebui sa ne gandim la cumparari

Marius Pandele, Head of Reasarch la SSIF Vanguard, sustine ca nu este momentul sa ne gandim ce sa cumparam, cel putin deocamdata.

“In conditiile in care preturile tot scad, si nu dau semne serioase de revenire, este mai probabil sa scada in continuare decat sa creasca. Si in urma cu o luna, actiunile pareau la niveluri de pret foarte atractive, si totusi au continuat sa scada puternic”, a explicat Pandele.

Acesta spune ca majoritatea specialistilor recomanda cumpararea comparand cotatiile de acum cu maximele istorice, desi comparatia trebuie facuta insa cu preturile actuale ale actiunilor la nivel global, si trebuiesc luate in calcul perspectivele de viitor ale companiilor.

“Iar aceste perspective sunt din ce in ce mai sumbre, daca ne gandim la pretul petrolului si la criza financiara internationala. Intr-un mediu economic caracterizat de recesiune vanzarile scad, profiturile scad si ele, iar indicatorii de evaluare ai companiilor urca, ajungand din nou la niveluri mari si creand premisele pentru noi scaderi”, a continuat Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri