2 / 5

CNVM: Nu Broker Cluj a scos la iveala problemele de la Deva, ci o ancheta proprie

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a declarat printr-un comunicat ulterior celui remis de Broker ca societatea de brokeraj nu a adus la cunostinta deficientele activitatii personalului angajat al sucursalei Deva, ci acestea au fost descoperire ca urmare a unei anchete proprii. Rezultatele investigatiei au fost transmise si Inspectoratului General al Politiei Romane si Agentiei Nationale de Administratie Fiscala – Garda Financiara.

“Ca urmare a anchetei, s-a decis suspendarea pe o perioada de 45 de zile a autorizatiei de functionare a sediului secundar al BRK si amendarea cu 10.000 lei a brokerului Adriana Constantin, retragerea autorizatiei de ASIF a acesteia si interzicerea pentru o perioada de 5 ani a desfasurarii acestei activitati”, se arata in comunicatul arbitrului pietei de capital.

Totodata, pana la expirarea perioadei de suspendare a autorizatiei de functionare a sediului secundar din Deva, Broker Cluj are obligatia de a prezenta CNVM-ului situatia fidela si corecta a clientilor sucursalei Deva, precum si a conturilor de valori mobiliare si numerar ale respectivilor clienti, situatie asumata de catre reprezentantii legali ai societatii.


Comisia a suspendat sucursalele din Deva si Satu Mare

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri