4 / 6

CNVM a amendat 19 angajati ai Broker Cluj cu peste 67.500 lei

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei, scrie NewsIn.

Cele mai mari sanctiuni au fost aplicate la sucursala din Baia Mare a Broker, unde CNVM descoperise mai multe nereguli la inceputul acestui an. Astfel, directorul sucursalei din Baia Mare a primit o amenda de 10.000 lei si nu va mai putea lucra pe piata de capital in urmatorii cinci ani.

Alti doi angajati din aceeasi sucursala, responsabili cu controlul intern al operatiunilor derulate, au primit amenzi de cate 5.000 lei si le-a fost interzis sa mai activeze pe bursa pe o perioada de doi ani. Tot la sucursala Broker din Baia Mare au mai fost amendati patru brokeri, cu sume cuprinse intre 1.500 lei si 3.000 lei.

De asemenea, directorii sucursalelor din Alba, Timisoara si a doua sedii din Cluj, dar si responsabili cu controlul intern au fost amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei, unora dintre ei fiindu-le restrictionat accesul pe piata de capital pentru un an.

Analiza fraudei de la Broker Cluj

Broker Cluj a intrat in vizorul CNVM dupa ce, in ianuarie, au iesit la iveala probleme la sucursala din Deva, motiv pentru care Comisia a luat atunci decizia de a suspenda pentru doua saptamani autorizatia de functionare a casei de brokeraj si actiunile tranzactionate pe Bursa.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri