2 / 5

Focus pe conturile administrate

SSIF-ul se adreseaza clientilor de retail dar de talie medie, astfel incat suma minima pentru un cont de investitii este de 30.000 de lei, de 10 ori mai mare decat media brokerilor de retail din Romania.

Pentru conturile administrate, genul de produs pe care se focuseaza compania, suma minima este de 50.000 de lei.

Brendea spune ca vor dezvolta acest gen de serviciu, pe care il promoveaza si il imbunatatesc.

Portofoliul unui client se administreaza pornind de la profilul sau, asteptarile si disponibilitatea la risc. Dupa o serie de discutii, decizia finala este lasata pe mana brokerului, desi prin contract pot exista o serie de limitari.

Prime ofera acest gen de servicii din 2007, dar vor sa le faca mai vizibile din prima parte a anului viitor, o data cu noul sistem informatic ce va permite transparenta si o gestiune mai buna.

“Avem un sistem la care tinem foarte mult. De exemplu, transparenta contului este foarte importanta si aduce confortul clientului, chiar daca brokerul se ocupa. Mai mult, acel minim de 50.000 de lei seteaza o relatie intre client si broker pe o baza solida si convenabila pentru ambele parti”, explica Alin Brendea.

El spune ca se focuseaza pe aceste produse pentru ca a observat o anulare a lipsei de incredere si privirea bursei cu mai multa normalitate decat pana acum.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri