2 / 4

Listarea, un exemplu de succes?

Actiunile operatorului de piata de la Sibiu s-au tranzactionat in nota cu asteptarile brokerilor de la Prime Transaction: fara o lichiditate mare, deoarece actionarii actuali nu sunt foarte tentati sa vanda din detineri la aceste valori.

“Nu au existat evolutii spectaculoase de pret si cred ca nu vor fi nici in viitorul apropiat. Nu au fost foarte multe tranzactii deoarece nu exista o lichiditate foarte mare. Ne asteptam sa existe o astfel de evolutie deoarece nu a existat un IPO in care sa poata intra si alti investitori, iar acum cei care doresc sa cumpere spera la preturi mai bune”, a declarat pentru Wall-Street Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction.

In opinia sa, listarea SBX este un mare pas inainte si constituie un exemplu si pentru BVB.

“Cred ca aceasta listare pune bazele dezvoltarii durabile
a acestei burse si constituie o oportunitate pentru cei care doresc sa investeasca transpareent intr-o piata de capital emergenta care se afla intr-un proces de dezvoltare”, a mai spus Necula.

Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca este singurul emitent de pe piata Spot, numarul de tranzactii este multumitor, considera Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

“In plus, concurenta dinre cele doua burse face ca orice miscare a BVB
sa se resimta in evolutia Sibex pe piata. Cred ca listarea este un exemplu bun pe care si Bursa din Bucuresti il va urma in curand”, a continuat acesta.

Afla ce obiective are seful Bursei din Sibiu in 2010

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri