1 / 4

Cat mai costa sa-ti inchiriezi o locuinta

Cei doi invitati ai Wall-Street.ro in cadrul sesiunii de Live Text “Toamna studentilor: Cum vor fluctua chiriile?” au raspuns la intrebarile cititorilor legate de nivelul chiriilor in marile centre universitare, precum si de evolutia acestora in urmatoarele luni.

“Credeti ca este un minim si un maxim al preturilor de inchiriere la o garsoniera din zona Piata Delfinului, tinand cont ca garsoniera e dupa 1977, e mobilata, izolata termic (blocul nu e), iar parchetul si gresia au fost puse recent?”, intreaba Daniel.

Adrian Erimescu (foto), directorul general al portalului imobiliare.ro, spune ca pentru un astfel de apartament pretul cerut de proprietar variaza intre 200 si 250 de euro. In ceea ce priveste preturile la care se incheie tranzactia, Catalin Serbanescu, managing partner al companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, afirma ca preturile de inchiriere sunt cuprinse intre 170 si 230 de euro pe luna.

Un alt cititor Wall-Street.ro vrea sa stie care este pretul mediu pentru o garsoniera in zona centrala a Bucurestiului. ”In zonele centrale din Bucuresti, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 250 de euro si pot urca pana la 500-600 de euro. Depinde de suprafata, gradul de confort, mobilier si dotarile apartamentului”, a raspuns seful imobiliare.ro.

Andreea Pop intreaba in ce zone sau cartiere din Bucuresti vor fi cele mai mici preturi la chirii. Catalin Serbanescu, de la Coldwell Banker, declara ca cele mai ieftine cartiere din Bucuresti, din punct de vedere al chiriilor, sunt in sectoarele 4 si 5: zonele marginase din Oltenitei si Berceni, respectiv cartierele Ferentari si Rahova.

“Punctual, pot fi gasite chirii foarte bune in majoritatea cartierelor din Bucuresti. Cu 200-250 de euro/luna pot fi gasite apartamente cu doua camere in Berceni, Colentina, Dristor, Drumul Taberei, Militari si Titan”, afirma si Adrian Erimescu.

Interesul studentilor este vizibil si pentru chiriile din alte orase universitare, in afara Capitalei. Adina vrea sa stie in ce oras studentesc sunt cele mai scumpe chirii, la apartamentele cu doua camere, excluzand Bucuresti?

“In Timisoara, chiria medie pentru apartamentele cu doua camere este de 250 de euro/luna, dar preturile pornesc de la 160 de euro/luna, pentru un apartament cu doua camere de 40 mp, in apropierea complexului studentesc. In Cluj insa, chiria medie pentru un apartament cu doua camere este de 280 de euro/luna, chiar daca cea mai ieftina chirie pentru doua camere este de 150 de euro/luna (in cartierul Zorilor)”, spune Erimescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri