1 / 9

Retailul, vedeta proiectelor anuntate. Birourile vin din urma

Retailul este starul proiectelor si in acest an. Totusi, si segmentul de birouri atrage investitii noi, un proiect mare, Floreasca Park, a inceput deja si alti cativa devoltatori au anuntat investitii, printre care S-Immo si GTC.

In ciuda celor cateva proiecte mari care au demarat deja anul acesta, majoritatea proiectelor anuntate inca nu au inceput efectiv constructia. Cele mai recente studii aratau la inceputul anului ca pe segmentul de retail, cel mai activ la nivel de planuri, doar 15% din proiectele anuntate erau in constructie.

Unii dezvoltatorii insa sunt pusi pe fapte si vor sa inceapa mai multe proiecte in acest an. Spre exemplu, AFI Europe, care a demarat anul acesta mallul din Ploiesti, vrea sa inceapa si constructia centrului comercial B.Noi din Bucuresti, dar si a retail parkului din Arad. AFI are planuri si pe segmentul de birouri, anul acesta dorind sa demareze si a doua cladire de birouri din AFI Business Park (foto).

Pe de alta parte NEPI, care a inceput anul trecut centrul comercial din Ploiesti, vrea sa inceapa anul acesta un proiect in Bucuresti si inca unul in Brasov.

Totusi cele mai multe din proiectele anuntate in anii trecuti intarzie sa inceapa constructia, iar consultantii imobiliari afirma ca principalul motiv este finantarea bancara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri