Sud-africanii de la NEPI lucreaza la 3 proiecte de retail, unul in constructii, iar doua in faza de avize. De unde graba de a incepe spatiile de retail? wall-street.ro a discutat cu Martin Slabbert, managing director al fondului de investitii despre planurile pe piata locala.
NEPI a demarat in decembrie 2011 impreuna cu divizia imobiliara a Carrefour un centru comercial in Ploiesti. Centrul comercial, care ar urma sa fie primul mall deschis in Ploiesti, va fi finalizat in noiembrie anul acesta si este deja preinchiriat in proportie de peste 75%.

Un centru comercial similar va fi dezvoltat si in Brasov, unde compania va investi tot alaturi de Carrefour Property. “Inca nu am semnat contractul cu Carrefour, insa ne-am inteles asupra termenilor. Acum suntem in faza de avize si imediat ce vor obtine autorizatia de constructie vom incepe”, spune Slabbert.

Tot in faze de avize este si proiectul din Bucuresti de pe fosta platforma Vulcan, care va fi dezvoltat impreuna cu fondul de investitii canadian Benevo. Potrivit lui Tiberiu Smaranda, retail executive la NEPI, centrul comercial din Capitala va avea 12 boxuri si un Carrefour. Smaranda a mentionat si ca sunt deja discutii cu potentialii chiriasi, atat pentru Bucuresti, cat si pentru Brasov. NEPI ar dori sa inaugureze proiectul de la Vulcan, care va avea o suprafata de circa 25.000 mp, in primavara anului viitor.

Legat de apetitul pentru investitii al NEPI si rapiditatea cu care deruleaza investitiile, Slabbert spune ca NEPI a avut o activitate de dezvoltare la fel de rapida si in Africa de Sud. “Avem capital, iar capitalul nefolosit care nu produce return este mort”, a declarat Slabbert.

Despre piata de birouri, Slabbert spune ca au planuri si pe acest segment insa nu a dorit sa detalieze pentru moment.

NEPI a cumparat anul acesta proiectul de birouri dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Sandor in Timisoara.

Tot in acest an, NEPI a finalizat achizitia magazinului Mobexpert Brasov si a unui teren de circa un hectar adiacent constructiei de la omul de afaceri Dan Sucu, unde planuieste sa construiasca tot cu Carrefour Property un centru comercial similar cu cel din Ploiesti.

In toamna anului trecut, NEPI a intrat pe piata mallurilor din Bucuresti printr-un joint venture cu dezvoltatorii proiectului Victoria City Center, amplasat in Bucurestii Noi, pe fost platforma Dacia Textile, fondul de investitii platind 5 milioane de euro in schimbul a 50% din actiunile mallului.

Benevo si CD Capital, dezvoltatorii cu care s-a asociat NEPI pentru mallul din Bucurestii Noi, au cumparat inapoi cele 50% de actiuni ale sud-africanilor si au inlocuit fondul de investitii cu un alt jucator, care a preluat doar 49% din actiuni.

In schimb NEPI a intrat intr-un parteneriat cu Benevo pentru a dezvolta impreuna un parc de retail in apropierea parcului Sebastian, pe terenul fostei fabrici Vulcan. Investitia in acest proiect se ridica la circa 40 de milioane de euro (incluzand terenul) si va fi asigurata din fonduri proprii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri