3 / 5

Patriciu lanseaza trendul pachetelor majoritare

Cea mai tranzactie incheiata in 2009 ramane achizitia a peste 90% din actiunile fondului de investitii Fabian Romania, intregul pachetul de actiuni fiind evaluat la 50,8 milioane de euro. Compania Black Sea Global Porperties (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu (foto) prin interemediul Rompetrol Holding SA, a cumparat in luna februarie 90% din actiunile Fabia. O luna mai tarziu, in calitate de actionar majoritar, a cerut delistarea fondului de pe piata Alternative Investment Market (AIM), administrata de Bursa de Valori din Londra.

„Genul acesta de tranzactii, prin care se preiau pachete majoritare pe bursele internatioane, sunt printre cele mai profitabile investitii. Dinu Patriciu a fost primul care a facut o astfel de miscare, insa foarte curand il vor copia si alti jucatori din piata imobiliara locala. Delistarea ulterioara de la bursa era inevitabila, intrucat a fi prezent pe bursa presupune o foarte mare transparenta”, au declarat surse din piata, referitor la prima tranzactie incheiata de miliardarul roman.

Din portofoliul detinut de Fabian fac parte cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, ansamblul rezidential New Town, dezvoltat in parteneriat cu Mivan Development.

Tot prin intermediul Black Sea Global Properties (BSGP), Patriciu a mai cumparat o participatie de 29,9% in cadrul Deutsche Land, pentru 11,4 milioane de lire sterline (aproximativ 13,3 milioane de euro), si a facut o oferta de preluare a participatiei majoritare la fondul Rutley European Property.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri