1 / 4

Curatenia unui birou de 500 mp poate ajunge la 1.000 euro

In functie de gradul de murdarie, de tipul de suprafete, precum si de tipul de curatenie solicitat - de intretinere, general, dupa constructor, dupa evenimente -, tarifele solicitate de o firma de curatenie pot varia intre 0,80 si 1,90 euro/mp plus TVA, potrivit companiei de property si facility managament BSS, unul din cei mai importanti jucatori din piata de property si facility management.

Astfel, o companie cu 40-50 de angajati, care ocupa un spatiu de circa 500 mp, va plati aproape 1.000 euro pentru curatenia generala a biroului.

Un alt jucator important din piata de profil, MT&T, a externalizat divizia de curatenie profesionala catre Omega Clean.

“Preturile variaza, in functie de serviciile oferite, in jur de 1 -2 euro/mp/luna plus TVA. Serviciile se pot referi la curatenie zilnica de intretinere, curatenii generale periodice care implica activitati care nu sunt cuprinse in curatenia zilnica de intretinere, servicii specializate - curatare mecanizata a pardoselilor si suprafetelor mochetate, curatare cu ultrasunete a jaluzelelor – si consumabile pentru bai”, ne-a explicat Andreea Tugurlan, manager al firmei Omega Cleean.

Bugetele companiilor pentru curatenie au intrat la apa. Criza a scazut insa simtitor bugetele companiilor, chiar daca cerintele au ramas constante, povesteste managerul Omega Cleean. In plus, beneficiarii cer servicii cu valoare adaugata, precum utilizarea materialelor certificate Eco in UE, echipamente cu impact energetic redus sau colectare selective a deseurilor.

“Impactul crizei este simtit in special de catre prestator care trebuie sa mentina calitatea serviciilor, micsorand marja de profit. Pe de alta parte, efectul de criza poate fi benefic, in sensul in care prestatorul devine mai eficient in folosirea resurselor proprii, in special resursele umane”, subliniaza Tugurlan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri