A studiat Managementul si atat de tare i-a placut, incat drept dovada stau pozitiile detinute de-a lungul timpului: asistent manager, project manager si ulterior, managing director. Georgiana Dragomir, sefa agentiei de digital Grapefruit, spune ca este inca la inceput de cariera si mai are mult de invatat, dar daca a deprins ceva de-a lungul timpului este faptul ca perspeverenta si motivatia sunt cele doua calitati care au ajutat-o atat in business, cat si in echilibrarea carierei cu viata personala.

Georgiana Dragomir a absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi, specializarea Management, iar primul job a fost unul part-time, in timpul ultimului an de studii, la Ordinul Arhitectilor Iasiu, ca asistent manager. “Acum cel mai mult ma ajuta cunostintele pe care le-am dobandit la cursurile de Management. Imi aduc si acum aminte ora, clasa si banca in care stateam cand am avut primul seminar si ce frumos ne-au fost prezentate principiile de baza ale Managementului. Trebuie sa recunosc ca m-am indragostit de la primul seminar de aceasta specializare si sunt norocoasa sa am jobul de asa natura incat sa imi satisfac pasiunea si sa pun in aplicare ceea ce am invatat”, spune aceasta.

Cum a ajutat-o si ce a invatat din aceasta prima experienta profesionala? “Acolo am invatat multe lucruri pe care le aplic si acum. Am invatat sa fac prezentari, sa coordonez o echipa, sa organizez evenimente, sa negociez, dar mai ales sa ma organizez si sa ma disciplinez. Eram singura studenta din grupa mea care lucra si a fost o provocare mare sa tin pasul cu scoala, viata de student si jobul”, spune Georgiana.

Ramane in aceasta functie doi ani, iar ulterior ocupa pozitia de account manager in cadrul agentiei de publicitate McCann Erickson o perioada similara de timp. In 2008, ajunge la Grapefruit, unde lucreaza si in prezent, de-a lungul timpului evoluand treptat de la project manager la managing director. “In prima faza, am lucrat pe proiecte de branding pentru ca aveam experienta din McCann Erickson. Digital am invatat la Grapefruit. Imi amintesc ca la inceput stateam mult pe langa echipa de development si simteam ca ei vorbesc o limba straina pe care nu o voi putea invata niciodata (html, css, php, server, script, java etc). Cu timpul aceasta limba straina a devenit familiara si la sfarsitul primelor 6 luni deja coordonam un proiect mic de digital”, povestete Georgiana.

In incercarea noastra la Grapefruit de a inova trebuie sa experimentezi si sa explorezi. In unele zile totul merge perfect, in altele provocarile apar una dupa alta si cum rezolvi una, apar trei in loc. Vrei sa le rezolvi pe toate, dar in final tot doua maini ai si ziua are tot acelasi numar de ore. Prioritizezi si mergi mai departe.

In ultimii patru ani incepe sa preia cat mai multe atributii din zonele de adminstrativ, legal, recrutare, financiara, satisfactia clientilor si motivarea echipei, evolutie care se concretizeaza ulterior cu numirea sa ca managing director, “Privit din exterior traseul pare calculat si intentionat. Pentru mine insa aceasta propunere m-a luat prin surprindere. Ce m-a linistit si mi-a oferit incredere la inceput a fost mentiunea colegei mele, Andreea, care a zis ca era o miscare fireasca pentru mine si ca toata echipa astepta de mult timp aceasta schimbare. M-am bucurat sa aud asta pentru ca m-am hotarat foarte greu sa accept propunerea lui Marius si am avut mari emotii cand am luat aceasta decizie”, spune aceasta.

Din noua pozitie, Georgiana subordoneaza o echipa de 21 de oameni. Cum se considera ca manager? “Ma vad un manager cald si prietenos, insa cand lucrurile nu stau cum mi-as dori, pot usor sa analizez pragmatic si sa iau decizii rationale, fara a implica partea emotionala”, spune aceasta.

Privind totusi cariera in ansamblu pot alege trei provocari care mi-au marcat in profunzime cariera. Acestea au fost switch-ul de la branding la digital, acceptarea rolului de MD si Bootcamp-ul de la MIT.

Insa daca ar fi sa schimbe ceva din comportamentul ei de manager, ar fi cu siguranta dorintade a incerca sa le rezolve pe toate: “Nu sunt “control freak”, spun eu, dar imi place sa stiu tot ce se intampla si sa dau o mana de ajutor de cate ori pot. De aceea, ma trezesc uneori lucrand la ceva ce nu ar trebui sa fac eu. Atunci cand imi dau seama de acest comportament, incerc sa ma corectez, indepartandu-ma usor si gasind persoana potrivita cui sa deleg responsabilitatea. Aici mai am de lucrat, dar am observat evolutie si ma surprind cand vad ca analizez de doua ori daca sa ma implic sau nu intr-o anumita situatie sau proiect”.

Sunt inca la inceput si mai am multe de invatat. Cred totusi ca perseverenta mea este o calitate care mi-a fost de foarte mare folos pana acum. Alte calitati care cred ca ma definesc sunt diplomatia si calmul. Acestea ma ajuta sa relationez mai bine cu colegii si clientii. Tot datorita lor reusesc sa patrund in profunzime si sa descopar sursa problemelor sau nevoile nespuse ale persoanelor cu care interactionez. Cred ca este important sa gasesti si sa rezolvi cauza in loc tratezi efectele.

Ca modele de CEO pe care ii admira, Georgiana enumara patru, desi dupa cum spune sunt mult mai multi. “Elon Musk pentru ca este un CEO controversat, Steve Jobs pentru ca era un perfectionist si un public speaker extraordinar, Marius Ursache, prietenul, mentorul si partenerul meu de business, pentru ca este creativ si o poate lua de la capat de fiecare data cand nu se mai simte confortabil cu ceea ce face si, in final, Oprah Winfrey pentru ca a reusit sa ajunga una dintre cele mai puternice femei din lume desi a avut o viata extrem de grea si plina de traume”, explica.

Anul acesta am invatat sa merg pe bicicleta

Desi o zi obisnuita de-a Georgianei incepe devreme, managerul si-a impus ca programul de lucru sa se termine la ora 16:00, pentru a putea petrece vremea cu familia, exceptand zilele in care are intalniri de business la Bucuresti, iar programul ei incepe la cinci dimineata si se termina la opt seara. “Timpul meu liber se rezuma la familie. Desi urasc sa spun ca nu am timp sa fac mare lucru pentru mine, realizez ca de fapt uneori fac mai multe decat alte persoane cu mai putine responsabilitati ca mine. Anul acesta am vrut sa infrunt o mare provocare, sa invat sa merg pe bicicleta. Nu am invatat cand eram mica si credeam ca niciodata nu voi mai invata. Am reusit totusi sa depasesc aceasta provocare si toata vara am iesit cu sotul si copiii seara la plimbare. Dupa ce adorm copiii, ne mai uitam la seriale sau uneori ne mai rasfatam si mergem la cinema sau la spa, daca avem cu cine sa lasam copiii”, povesteste Georgiana.

De altfel, directoarea Grapefruit spune ca se descurca surprinzator de bine in a pastra echilibrul dintre cariera si viata personala. “Ma ajuta foarte mult ca iubesc ceea ce fac la job, dar sunt si o persoana extrem de familista. Nu stiu cum, dar reusesc sa gasesc un echilibru foarte bun intre ele. Cred ca tine foarte mult de motivatie cat si de abilitati personale. Am colegi care sunt socati de cum pot sa le organizez pe toate atat de natural si de faptul ca reusesc sa nu fac vreun sacrificiu major in nicio arie”, incheie Georgiana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri