Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei in Cabinetul Ciolos, a lucrat ca expert in fostul Departament al Energiei, are experienta in administratia publica, atat in Romania, cat si la nivelul UE, iar in prezent este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.

Grigorescu este licentiat in drept al Universitatii Bucuresti. Este, de asemenea, specializat la Joint Vienna Institute in proceduri de solutionare a diferendelor in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (in colaborare cu Secretariatul OMC).

Are experienta in domeniul administratiei publice, atat in Romania, cat si la nivelul Uniunii Europene. Anterior, a ocupat timp de doi ani pozitia de director al AG Industrial Consult, societate specializata in consultanta in domeniul politicilor publice. Din aceasta postura a consiliat clienti din domeniul privat, abordand, intre altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH.

In perioada 2007-2011, Victor Vlad Grigorescu a fost secretar II in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, sectia comerciala, cu responsabilitati in domeniul politicii comerciale comune a UE. Principalele responsablitati au vizat politicile UE in domeniul comertului cu produse industriale, instrumentelor de aparare comerciala, masuri antidumping si antisubventie, Agenda de Dezvoltare Doha (Rules negotiations).

A reprezentat Romania in mai multe grupuri de lucru permanente la nivelul Comisiei Europene si Consiliului UE, respectiv, Comitetul antidumping si antisubventie.

Anterior detasarii la Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE, incepand cu anul 2004, Grigorescu a ocupat pozitia de expert UE in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Departamentul de Comert Exterior, partipand la negocierile de aderare a Romaniei la UE, mai ales capitolul 26 - Relatii Externe sau acordul privind recunoasterea reciproca a denumirilor de origine si indicatii geografice pentru anumite produse agricole.

Incepand cu 2006, a fost reprezentant al Romaniei in Comitetul 133 Otel, ca invitat, in perioada de preaderare, iar apoi ca membru cu drepturi depline, dupa 1 ianuarie 2007. Inainte de a lucra in administratia publica, a fost director de dezvoltare pentru o firma de comert cu produse textile si alte produse industriale, principalele responsabilitati vizand business development, planificare financiara, previziuni si bugete, cat si management de proiect pentru deschiderea unitatilor de retail in Bucuresti.

In prezent , Victor Vlad Grigorescu este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri