Ministrul Energiei, Victoru Grigorescu, a lansat acuzatii la adresa lideriilor PNL si PSD din Gorj, care i-au cerut recent demisia, ca nu au statura morala pentru a tine lectii, in conditiile in care au facut "afaceri colosale" cu Complexul Energetic Oltenia si au contribuit la situatia dificila a companiei de stat si a angajatilor, conform News.ro.

Ministrul ii acuza pe politicienii PNL si PSD din Gorj ca sunt toti responsabili de situatia in care se afla acum aceste companii.

“In Oltenia se faceau afaceri dubioase de ani de zile si nu e ca si cand nu ar fi stiut toata lumea ce se intampla. Au inceput sa apara dosarele penale si vor aparea si mai multe. Din pacate, un dosar penal nu se face pe vorbe, asa cum se dau declaratiile ipocrite”, a scris Grigorescu.

„Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oara si sunt convins ca nu va fi nici ultima oara. De data asta e un lider PNL, pana acum ma obisnuisem cu cei de la PSD”, a mentionat ministrul, pe contul sau de Facebook.

Din cauza afacerilor politicienilor cu firmele de stat, statul pierde mereu si cei care platesc sunt angajatii obisnuiti, sustine ministrul Energiei.

“Liderii politici din Gorj descopera cu uimire ca CEO e intr-o situatie financiara grea. Sigur ca in calitate de afaceristi onesti care au facut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce sa se ingrijoreze ca propriile lor acte afecteaza compania si angajatii ei”, afirma Grigorescu, care ii acuza de ipocrizie pe liderii politici din Gorj.

“Ei bine, da, domnilor, ne intarim companiile acum si primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectati la teava de bani”, aa avertizat ministrul.

Acesta ii transmite liderului PNL Gorj “care s-a trezit acum ingrijorat de situatia de la CEO” ca pentru a tine lectii ai nevoie de statura morala, iar “in cazul dumnealui cred ca acest aspect ii lipseste cu desavarsire”.

“Mai mult, cred ca ar fi cazul sa se preocupe sa gaseasca raspunsuri oficiale la modul in care firmele in care e actionar au reusit sa aiba contracte de milioane cu CEO”, a afirmat ministrul.

Grigorescu are si un mesaj pentru angajatii producatorului de energie.

“Angajatilor de la CEO as vrea sa le spun ca atunci cand va tremura sufletul pentru ziua de maine, cand frica e singurul lucru pe care il simtiti, sa va asezati la o masa si sa faceti liste cu oamenii care v-au mintit ani de zile si care v-au furat fara rusine, iar astazi va poarta de grija. Banii familiilor dumneavoastra sunt in masinile scumpe ale acestor politicieni si ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educatia copiilor dumneavoastra sunt in vile si piscinile potentatilor din Gorj”, mai spune Grigorescu.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este productia de energie electrica si termica, transportul si distributia energiei termice.

Compania se afla intr-o situatie financiara dificila si estimeaza un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), dupa pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri si cheltuieli. Din cauza problemelor financiare, Complexul Energetic Oltenia disponibilizeaza in acest an 2.000 de angajati pe baza de voluntariat si va ramane la sfarsitul anului cu circa 13.000 de salariati.

Liderul PNL Gorj, catre ministrul Energiei: Astept sa ne spuneti cati bani incasati lunar de la CE Oltenia

Presedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, i-a cerut, vineri, ministrului Energiei, Victor Grigorescu, sa spuna cati bani incaseaza de la Complexul Energetic Oltenia, din cate comisii mai face parte si cu ce au ajutat aceste comisii compania, el adaugand ca ministrul nu a explicat inca de unde provin cei 10 mii de euro pe care ii primeste lunar de la un off-shore.

Liderul PNL Gorj sustine ca ministrul Energiei Victor Grigorescu evita sa spuna cati bani incaseaza el, secretarii de stat si consilierii lui de la Complexul Energetic Oltenia, facand in schimb acuzatii ”ieftine si nefondate”.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri