Minerii de la Complexul Energetic Oltenia reiau activitatea, dupa ultima oferta a ministerului

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au reluat activitatea, in urma negocierilor de joi de la sediul Prefecturii Gorj, informeaza un comunicat al Ministerului Energiei, remis, AGERPRES.

"Ca urmare a negocierilor de astazi de la sediul Prefecturii Gorj intre Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia si sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au inceput sa reia munca. Astfel, carierele in care activitatea se pregateste sa reinceapa sunt: Rosia, Rovinari, Tismana, Jilt Nord, Jilt Sud, Lupoaia si Husnicioara ", se precizeaza in comunicat.

Ministerul Energiei face ultima oferta grevistilor de la CE Oltenia. Ce contine propunerea

Anterior, tot intr-un comunicat, ministerul a anuntat ca minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor primi un spor de productie in valoare neta de 585 lei, daca vor relua imediat activitatea in carierele de lignit.

Ca urmare a discutiilor din data de joi, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Societatii Complexului Energetic Oltenia si reprezentantii legali ai sindicatelor, in conditiile reluarii imediate a activitatii, s-a stabilit ca, in limita in limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie pentru personalul muncitor din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune in suma de 1.000 lei brut, respectiv 585 lei net.

Pentru conducatori formatie lucru din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune va fi acordata o suma de 700 lei brut, respectiv 409 lei net.

Citeste si:
Minerii de la Salinele Praid si Targu Ocna, in greva generala
Minerii de la Salina Praid si...

Totodata, pentru personalul de conducere din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune va fi acordat o suma de 500 lei brut, respectiv 292 lei net.

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnica, exploatare, mentenanta, transport carbune, sumele vor fi convenite in cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanta pentru toti salariatii in suma de 1.450 lei, incepand cu data de 1 mai 2019.

Prima pentru Sarbatorile Pascale se va acorda in aceleasi conditii ca si primele pentru Ziua Meseriei, reprezentand un castig net de cel putin 330 lei.

Citeste si:
Ce salarii au grefierii, cei care ameninta ca blocheaza instantele
Ce salarii au grefierii, cei...

"Administratia se angajeaza sa nu initieze niciun fel de masuri in vederea aplicarii de sanctiuni fata de salariatii participanti la greva, in conditiile recuperarii timpului de lucru. Ministerul Energiei garanteaza cele mai sus stabilite si va intreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la indeplinirea angajamentelor asumate de administratie", se mai arata in comunicat.

Minerii din carierele de la CE Oltenia sunt in greva de vinerea trecuta. Din lipsa carbunelui, un grup de la Rovinari a fost oprit in aceasta dimineata.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME
Setari Cookie-uri