Sindicalistii si angajatii Complexului Energetic Oltenia au decis sa continue protestul declansat fata de mutarea sediului companiei la Bucuresti, chiar daca ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a discutat cu protestatarii, pe parcursul noptii de joi spre vineri.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a deplasat, in noaptea de joi spre vineri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, din Targu-Jiu, unde 20 persoane se afla in greva foamei, potrivit Mediafax.

Grigorescu a purtat negocieri timp de aproximativ patru ore cu protestatarii, insa nu i-a convins sa renunte la actiune. ”A fost o noapte foarte lunga. (...) Trebuie sa gasim o solutie consensuala, cu care toate partile sa fie de acord. Am discutat cu conducerea companiei si vor continua discutiile cu persoanele care protesteaza pentru a identifica impreuna un parcurs care sa rezolve situatia. Este extrem de important sa fim cu totii solidari, pentru ca situatia de la Oltenia nu este deloc una simpla", a declarat, dupa negocieri, ministrul.

Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia, a anuntat ca oamenii nu vor renunta la protest. ”De fapt, ministrul nu a stiut ce sa raspunda. Nu a putut sa aduca nici la ora actuala niciun argument pentru mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia. Ne face inca o data sa credem ca in spatele acestei actiuni se ascund interese mult mai mari, care, am putea spune, depasesc nivelul Ministerului Energiei. Vom protesta cat va fi nevoie”, a afirmat Gabriel Caldaruse.

Marti, un grup de 15 persoane, lideri de sindicat si angajati ai Complexului Energetic Oltenia, au decis sa protesteze in fata companiei, manifestandu-si nemultumirea fata de mutarea sediului companiei la Bucuresti. Atunci, presedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia, Gabriel Caldaruse, liderul de sindicat la "Minerul Energia" Rovinari, Gheorghe Peptan si Ion Ciopanoiu, de la sindicatul Carierei Tismana au intrat in greva foamei. De asemenea, in greva foamei a intrat si un avocat, Gheorghe Pecingina.

Treptat, numarul protestatarilor a ajuns la 20. "Motivele sunt mai multe. Toate privesc viitorul salariatilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Modul abuziv in care s-a taiat inclusiv acel spor de noapte. Deja a venit data de 15 si nu ne-a fost prezentat acel program de eficientizare. Nu vom fi de acord sub nicio forma cu restructurari de personal, cu exceptia celor care doresc sa plece voluntar sau care vor indeplini conditiile de pensionare. Mutarea sediului ne nemultumeste. Tot ceea ce va insemna restructurare, dorinta unora de a distruge aceasta companie va fi mult mai usor de materializat din Bucuresti. Va fi mult mai usor cu oameni care nu fac decat mercenariat sa se ia decizii in defavoarea salariatilor. Peste 80% din activitatea acestui complex se desfasoara pe suprafata acestui judet", declara Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia.

Totodata, aproximativ trei mii de persoane au participat, miercuri, la un miting organizat de filiala PNL Gorj, in centrul orasului Targu-Jiu, impotriva mutarii sediului Complexului Energetic Oltenia in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri