Oricat de mult nu le-ar placea jucatorilor autohtoni, gigantii retailului mondial Amazon.com si eBay.com fac trafic mare si din Romania si, implicit, afaceri bune. De cealalta parte insa, si retailerii eminamente traditionali, Altex, Domo si Flanco cresc in zona online-ului.

Conform datelor Gemius pe luna august, Altex.ro, liderul pietei de electroIT din Romania, a atras 448.000 de utilizatori reali, depasind cu putin traficul generat de Amazon.com.

Gigantul american a generat in Romania circa 427.000 de vizite.

Studiul Gemius Audience realizat de agentia de cercetare Gemius contine date despre profilul utilizatorilor romani de Internet, frecventa de folosire a Internetului si un clasament al celor mai populare site-uri. Studiul are la baza o metodologie hibrida care presupune combinarea mai multor tipuri de date: date site-centrice, date user-centrice si date din studiul structural. Este un studiu continuu, care ofera date lunare ce permit urmarirea trendurilor din mediul online romanesc.

Metodologia companiei de cercetare implica o combinatie intre un esnation de circa 2.100 de persoane ce au un soft special instalat pe computer, si masurare efectiva pe baza de script care este instalat in site-urile care au acceptat sa faca parte din studiu.

eBay.com, platforma pe care pot incarca produse si romanii, pentru a le vinde la nivel international, a atras in Romania 403.000 de vizitatori.

Flanco.ro, magazinul online al retailerului traditional, a generat 363.000 de vizitatori in timp ce Domo.ro a atras aproape 300.000 de vizitatori.

Un alt site international de eCommerce situat in top 50 ca trafic generat in Romania este Alibaba.com, cel mai mare retailer online din China, care a atras in august 175.000 de vizitatori. eBay.co.uk a atras circa 134.000 de vizitatori.

Asa cum semnala wall-street.ro in articolul “Trei sferturi dintre internautii romani viziteaza lunar primele cinci site-uri de comert online” top 10 al celor mai vizitate site-uri de comert online din tara nu include decat Altex.ro si Amazon.com, locul 7 si respectiv 8.

Pe primul loc se situeaza eMag.ro, urmat de site-urile de vanzari si anunturi Tocmai.ro si Mercador.ro.

Relansarea site-ului Altex care a avut loc in octombrie ar putea ridica traficul companiei, lucru care va putea fi confirmat de wall-street.ro intr-un articol viitor. Este interesant de vazut care dintre cei trei retaileri traditionali din Romania, Altex, Flanco si Domo va reusi “sa ia partea leului” pe online, atat ca rate de conversii cat si ca trafic. wall-street.ro va urmari si traficul generat de gigantii americani, Amazon.com si eBay.com.

(Grafic interactiv - vizitatori reali)

Wall-Street.ro va continua sa va ofere informatii despre evolutia comertului online din Romania, atat la nivel general cat si business-uri singulare.

Compania de cercetare Gemius va fi prezenta la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro in 29 octombrie. Participa la cel mai important eveniment dedicat inovatiei in banking pentru a descoperi si alte studii interesante legate de profilul utilizatorului de internet si relatia acestuia cu bancile. Te poti inscrie aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri