Restaurantul Mesogios, situat pe strada Jean Louis Calderon din Capitala, este specializat in bucataria mediteraneana si tocmai ce a implinit 15 ani de activitate.

Povestea business-ului, in materialul VIDEO de mai sus.

In 2000 bucataria mediteraneana era "inexistenta" in Bucuresti, de aceea fondatorul Mesagios, de profesie jurist si fara experienta pe zona restaurantelor la momentul respectiv, spune ca a intrat pe "un teren minat". A optat initial pentru deschiderea unui restaurant italienesc, insa a cautat indelung si a ajuns la concluzia ca un restaurant de peste si fructe de mare i s-ar potrivi cel mai bine.

Am cautat locatia perfecta aproape un an de zile , pana am simtit acel quelque chose.

Investitia initiala a fost de 150.000 de dolari pentru amenajarea spatiului, inclusiv echipamente si dotari, care au venit din Cipru. "Zona centrala m-a interesat de la inceput. Am cautat locatia perfecta aproape un an de zile, pana am simtit acel quelque chose (n.r.- acel ceva)", spune Cezar Andrei. Daca in urma cu 15 ani platea o chirie de 4.000 de dolari, in prezent acest cost este de 3.000 de euro/lunar.

Restaurantul a incheiat 2014 cu o cifra de 900.000 de euro. Marja de profit se incadreaza in jurul a 10%-12% din venituri. Cel mai bun an a fost 2009, cand afacerea lui a surmontat criza si veniturile au trecut de pragul 1 milion de euro.

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor.