Un receptioner care renunta la jobul din Romania pentru un post in Dubai are un salariu cu 20% mai mare si castiga 1.000 de dolari extrasalariu, sustine Calin Ile, general manager Ibis Gara de Nord.

Ile a dat, astfel, exemplul unui fost angajat de-al sau, care a renuntat la Romania pentru a munci in Dubai, unde, dupa cum subliniaza chiar angajatorul, salariul este "sensibil" mai mare ca in Romania.

"Un receptioner, fost angajat de-al meu, a plecat in Dubai pe un salariu sensibil mai mare decat in Romania, cu 20%, iar partea de la clienti este de 5 ori mai mare in Dubai. Concret, ajungea sa faca extrasalariu 1.000 de dolari. E semnificativ", a spus Calin Ile (foto), la emisiunea WALL STREET 360.

El ii sfatuieste pe cei care vor sa lucreze in industria hoteliera, in special pe posturi de middle si top management, sa mearga la studii in strainatate. Apoi, sa plece in acest domeniu cu dedicatie. "Este o meserie acaparanta, iti mananca timpul, dar in acelasi timp iti ofera satisfactii mari. Avem o vorba: nu castigam foarte multi bani, dar ce ne distram in industria asta", spune directorul general Ibis Gara de Nord.

Calin Ile subliniaza ca este "absolut vitala" o scoala pe hotelarie si servicii pentru middle si top management. El crede ca ar trebui respectate cerintele din master planul aprobat in 2006. "Cerintele de acolo sunt clare: ar trebui sa avem 8 centre de educatie pe zonele cu impact turistic ale Romaniei. Poate nu 8, dar cel putin trei: unul la Bucuresti, unul pe litoral si unul in zona montana ar trebuie sa existe si capteze tinerii din zonele respective si pe urma sa impanzeasca teritoriul. Pe litoral este absolut vital", explica Ile.

La nivel mondial, turismul a ajuns sa devina al doilea cel mai mare angajator, dupa stat. Asta inseamna ca 10% din forta de munca mondiala este in turism. In Romania, reprezinta numai 5%.

Sursa foto: Dubai ISchmidt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri