Progresul pietei de capital de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta este un subiect tot mai fierbinte pe agenda tuturor actorilor bursei locale. Cum vom reusi sa deblocam potentialul latent al pietei? Ce masuri trebuie sa luam pentru a asista la o reforma reala? Cum va arata bursa in urmatorii ani? Raspunsul la toate aceste intrebari si la multe altele, intr-o discutie cu Oana Truta si Adrian Cighi, vicepresedinti si analisti investitii la Franklin Templeton, in emisiunea WALL-STREET 360, sustinuta de Fondul Proprietatea.

"Din punctul nostru de vedere, listarea de companii noi, in special companii mari, in masura sa atraga interesul investitorilor actuali si noi, este un aspect important pentru dezvoltarea pietei de capital. In ultimii ani, s-au facut progrese, in special in companiile de stat, sunt cateva care ar putea atrage interes", a declarat Adrian Cighi.

Insa, tinand cont de volatilitatea pietelor de la inceputul acestui an, este un moment bun pentru listari?

"Pietele s-au mai stabilizat in ultima perioada. De exemplu, in 2015, listarile realizate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa au fost de 14 miliarde de euro, comparativ cu anul precedent, cand au fost la 2 miliarde euro. Nu putem, deci, sa spunem ca nu exista interes. Din pacate, in 2015, Guvernul Romaniei si piata de capital nu au beneficiat in niciun fel, pentru ca nu au fost listari. Totusi, noi consideram ca listarile sau privatizarile au sens sa discutam despre ele in absolut orice moment, pentru ca un proces de privatizare dureaza 6-12 luni, asa ca nu are rost sa discutam acum despre volatilitate. Are sens sa discutam despre inceperea unui proces de privatizare si urmeaza sa vedem cum arata pietele in momentul efectiv al listari", explica Oana Truta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri