Veniturile SIF Muntenia (SIF4) au crescut cu 4% in primul trimestru, la 31,3 milioane lei (7,1 milioane euro), iar cheltuielile au coborat de 2,6 ori, la 9 milioane lei (2 milioane euro), in conditiile in care societatea de investitii financiare a cumparat volume mai mici de actiuni.
In perioada similara a anului trecut, societatea a consemnat venituri de 30,2 milioane lei si cheltuieli de 23,4 milioane lei.

"A continuat restructurarea portofoliului, in sensul vanzarii de actiuni la societati din sectorul financiar si cresterea participatiilor la societati din sectorul energetic. Investitiile in trimestrul I in actiuni cotate pe piata de capital au fost destul de reduse cantitativ, piata fiind dupa o lunga perioada de crestere/ maxim local", se arata intr-un raport al Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Societatea de investitii financiare a incheiat primul trimestru cu un profit net de 21,4 milioane lei (4,9 milioane euro), de cinci ori peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 4,3 milioane lei.

Societatea de investitii financiare a vandut actiuni BRD de 8,2 milioane lei, diminuandu-si participatia la 4,02%, de la 4,147% la sfarsitul anului trecut. In contraparte, firma a cumparat actiuni BVB si Transgaz in valoare totala de 2,8 milioane lei.

In acelasi timp, SIF Muntenia a participat cu aproape 3 milioane lei la majorari de capital derulate de firmele Firos Bucuresti (1,3 milioane lei), Muntenia Medical Competences (1,5 milioane lei), ITC - Institutul pentru Tehnica de Calcul Bucuresti (188.000 de lei).

Totodata, societatea de investitii financiare a obtinut un castig de 2 milioane lei din marcarea profiturilor inregistrate la fondurile Certinvest Leader, Certinvest Properties Ro, BRD Obligatiuni, Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort seria 2 si BT Invest 1.


La jumatatea lunii februarie, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului trecut. Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.

Intentia a fost notificata atat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), cat si Consiliul Concurentei. Consiliul a inceput deja o analiza privind o astfel de operatiune, iar intre timp atributiile CNVM au fost preluate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, care nu a facut inca niciun anunt cu privire la preluarea Muntenia Invest.

La finalul primului trimestru, SIF Muntenia avea un activ net de 1,182 miliarde lei, cu 11% peste valoarea de la finalul anului trecut. Dinamica a fost sustinuta atat de evolutia bursei, in special in primele doua luni din acest an, dar si de schimbarea metodologiei de calcul a activului net in luna februarie.

In a doua parte a sedintei bursiere de miercuri, actiunile SIF Muntenia erau in crestere cu 0,74%, la pretul de 0,685 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a societatii de investitii financiare este de aproape 553 milioane lei (127,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri