"Mai avem nevoie, pentru a reabilita toata infrastructura de irigatii, de 370 de milioane de euro, si ei se regasesc in viitorul program. Asociatiile din domeniu sunt pregatite si le transmit sa pregateasca documentele si mi-as dori ca intr-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, sa facem deja investitii in infrastructura secundara de irigatii", a spus Daniel Constantin.

Investitiile ar elimina, potrivit ministrului, fluctuatiile de preturi la produse alimentare. "Daca vom reusi sa facem aceste lucruri sunt convins ca nu vom mai fi asa de dependenti de vreme si ne-am preocupa mai mult de cantitatea si de calitatea produselor pe care le obtinem", a adaugat Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

Ministerul Agriculturii a transmis in luna martie prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 catre serviciile specializate ale Comisiei Europene. Finantarea infrastructurii secundare de irigatii a beneficiat in perioada de programare 2007 – 2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

In Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, sectorul de irigatii va avea o alocare net superioara, ceea ce va permite ca si restul de 370 de Organizatii sa poata primii sprijin.

Sursa foto: Irigatii/Shutterstock.com