"Din ce ne-am facut o parere, de anul viitor nu vor mai primi subventii aeroporturile, terenurile de golf si probabil ca vom pune pe lista neagra si societatile imobiliare, care nu sunt excluse de la subventii, dar vor trebui sa vina cu dovezi suplimentare ca pe pamanturile pe care le cumpara desfasoara activitate agricola", a declarat joi Dorel Benu, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Societatile imobiliare trebuie sa desfasoare activitate agricola pe acele terenuri, pentru a mai primi subventii, nu doar sa taie iarba si sa ingrijeasca terenul. "Doi ani, Aeroportul Otopeni a primit subventie, pana ne-am hotarat noi si l-am pus sa-si retraga cererea. Intretinea terenul, taia iarba, dar am considerat ca asta nu este o activitate agricola pentru care merita sa primeasca subventii. Nu primeau o suma mare, ci 10-15.000 de euro", a aratat Benu, citat de Mediafax.

Lista neagra va fi definitivata in acest an si va mai include, potrivit lui Benu, societati de apa proprietare de terenuri, ONG-uri care au ajuns proprietare de terenuri, dar nu au activitate agricola, precum si acele institutii de cult care nu lucreaza pamantul. "Vrem ca pe aceste institutii care desfasoara activitate agricola sa le sprijinim ca sa demonstreze faptul ca exploateaza terenurile respective", a mai spus directorul APIA.