"Eu am cumparat de la un italian care, in medie, a dat 2.900 de euro pe hectar. Eu i-am dat 4.500. Si acum as putea sa obtin un 8.000 de euro pe hectar in zona aceea, este un pamant foarte bun", a comentat Basescu.

El a adaugat ca "un agricultor vestit" i-a spus: "«Domnule presedinte, daca aici se rastoarna o caruta cu grau, iese o recolta extraordinara, pamantul asta n-aveti a-i face nimic, este un pamant bun pentru agricultura». Acum m-am dus sa vad, daca mi l-a culcat ploaia, daca mi l-a batut piatra". "Deci ai griji cand esti proprietar de pamant", a mai spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a discutat foarte mult cu bancile si le-a spus ca preturile la pamant, in Romania, sunt foarte scazute, in raport cu Europa.

Citeste si:

"De ce nu ne dati credite, sa punem in garantie pamantul, mai punem o casa sau ce mai avem si ajutati-ne sa stam in competitie cu strainii, care isi iau credite din tara lor, cu 2% dobanda, si vin si cumpara fara limite", a spus Traian Basescu.

Presedintele a aratat ca "bancile sunt pregatite pentru asa ceva, cu atat mai mult cu cat Fondul de Garantere se implica si el".

"Cred ca trebuie sa avem in vedere acest lucru, ca, putem spune, pamantul este romanesc, strabunii nostri s-au jertfit pentru el, si asa mai departe, dar sunt niste reguli. Nu inseamna sa nu cream un sistem de prioritati pentru agricultorul roman sau sa il punem pe picior de egalitate in raport cu cel din Italia, care vine sa cumpere", a mai spus Traian Basescu.

Sursa foto: MediafaxFoto